НАЧАЛО ПочивкиСкандинавия, Прибалтика и Санкт Петербург

Скандинавия, Прибалтика и Санкт Петербург

София - Прага – Копенхаген – Осло – Стокхолм – Хелзинки – Санкт Петербург – Талин – Рига – Варшава – Краков – солните мини Величка – СофияСофия - Прага – Копенхаген – Осло – Стокхолм – Хелзинки – Санкт Петербург – Талин – Рига – Варшава – Краков – солните мини Величка – София
12 дни/ 11 нощувки
Тръгване:
bus
Цена от1490 лв.
Запитване
Имате ли въпроси? Обадете се на 02/951-51-38 или 02/954-30-44
Цената включва:
 • транспорт с автобус 3*;
 • обявените 11 нощувки, калкулирани на база 3-ки стаи и 4-ки кабини:
 • 1 нощувка + закуска в Прага в хотел 2/3* в апартаменти /2+2/,
 • 1 нощувка по път за Дания,
 • 1 нощувка на круизния кораб DFDS Копенхаген – Осло в каюти за 4-ма,
 • 1 нощувка в хотелска верига „Акор” по път за Стокхолм /тройки стаи/,
 • 1 нощувка на ферибот на Силия лайн Стокхолм – Хелзинки, в каюта за 4-ма,
 • 2 нощувки + закуски в Санкт Петербург,
 • 1 нощувка + закуска в Талин,
 • 1 нощувка + закуска в района на Рига,
 • 1 нощувка + закуска в района на Краков,
 • 1 нощувка в района на Будапеща,
 • гранични и пътни такси,
 • водач-представител на фирмата по време на пътуването

Цената не включва:
 • виза и визова услуга – 55 евро,
 • входните такси на посещаваните обекти и турове в програмата
 • тур Хелзинки – 25 евро с местен автобус и екскурзовод на руски език, програма в Санкт Петербург, с включени посещение на Ермитажа и Петродворец с екскурзовод
 • входните такси и екскурзоводско обслужване в обектите и панорамен тур – 70 евро,
 • доплащането за тройни, двойни или единични кабини, както и кабини на по-високо ниво – доплащането се уточнява призаписване, след 20.04.2012


Програма
1 ден Варна – Бургас – София - Прага
Отпътуване рано сутринта от София в 03.00 ч. /Отпътуване предходния ден /15.06./ от Варна в 20.00 ч. и Бургас в 22.00 ч./. Късно вечерта пристигане в района на Прага. Нощувка в хотел 2/3*.
2 ден Прага - Копенхаген
Закуска. Пешеходна разходка с местен екскурзовод в града. Нощувка по път за Дания.
3 ден Копенхаген - Осло
Преди обяд пристигане в столицата – Копенхаген. Панорамна обиколка на града с местен екскурзовод на български език. В 15.00 ч. отпътуване за пристанището. Отпътуване в 17.00 ч. с единият от двата най – големи и модерни круизни кораба на DFDS за Осло - ”Короната на Скандинавия”. Нощувка в каюти за 4-ма.
4 ден Осло - Стокхолм
Сутринта в 09.30 ч. пристигане в столицата на Норвегия – гр. Осло. Панорамна обиколка на града от 10.00 ч. с местен екскурзовод на руски език. Рано след обяд отпътуване за шведската столица Стокхолм, известна като “Северна Венеция”. Нощувка по път или в района на Стокхолм.
5 ден Стокхолм - остров Гамла Стан - Хелзинки
Програма в Стокхолм с местен екскурзовод на български език/руски език. В 15.00 ч. отпътуване за пристанището Вартан. В 17.00 ч. отпътуване за финландската столица Хелзинки с най – големия 14-етажен круизен кораб на “Силия лайн”. Нощувка на ферибота в каюти за 4-ма.
6 ден Хелзинки – Санкт Петербург
В 09.55 ч. пристигане в Хелзинки – град обграден от три страни с вода, чийто жители се сочат за най – образованите и най – добре живеещите в света. Панорамен тур /2 часа/ с местен автобус и екскурзовод на руски език. Късно вечерта пристигане в градът на белите нощи - Санкт Петербург. Нощувка.
7 ден Санкт Петербург
Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург с местен екскурзовод. По желание пътуване с метрото на Санкт Петербург и посещение на Петродворец. Бившата лятна резиденция на руските царе се намира на 30 км от Санкт Петербург, на Балтийско море и заема площ от 1000 хка. Нощувка.
8 ден Санкт Петербург - Талин
Закуска. Пешеходна екскурзия с екскурзовод на руски език в Ермитажа – грандиозен дворцов ансамбъл от 6 величествени здания вкл. Зимния и Меншиковския дворец, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина на брега на р. Нева. След обяд отпътуване с ферибот за Талин. Туристическа обиколка на историческия център на града – столицата и най-голям град на Естония, разположен на южният бряг на Финският залив. Нощувка.
9 ден Талин - Рига
Закуска. Туристическа програма в Старият град, който е включен в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. След обяд пристигане в Рига. Туристическа обиколка на столицата на Латвия. Нощувка.
10 ден Рига – Варшава - Краков
Закуска. Отпътуване за Варшава. Кратка спирка за разглеждане на града. След обяд отпътуване за втория по големина град в Полша – Краков, разположен на река Висла в подножието на хълма Вавел. Нощувка.
11 ден Варшава - солните мини “Величка” - Будапеща
Програма в града – Старе место, църквата „Св. Павел” със статуите на 12-те Апостола, Катедралата Мариацки кастьол /където на всеки кръгъл час тромпетист се показва на едно от прозорчетата на кулата и изсвирва Хейнал – сигнал произхождащ от войната между Полша и Швеция, който е предупреждавал за шведското нашествие/, Университета, Кралският замък Вавел. Отпътуване за Будапеща със спирка за посещение на солните мини “Величка”, обявени за защита от ЮНЕСКО. В тях е добивана каменна сол от 13 век и са изградени подземни зали и църква. От тогава досега шахтите, заедно с природните образувания (подземни езера и проходи) са разширени на обща дължина 300 километра на 9 етажа, достигащи 327 метра под земята. Късно вечерта пристигане в Будапеща. Нощувка.
12 ден Будапеща – София – Бургас - Варна
Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта, в Бургас и Варна късно през нощта.нагоре

Намерете ни в