Екскурзия о-в Санторини

София - Серес - Солун - Атина - остров Санторини - СофияСофия - Серес - Солун - Атина - остров Санторини - София
6 дни/ 4 нощувки
Тръгване: 01.05.2016 г.; 
bus
Цена от498 лв.
Запитване
Имате ли въпроси? Обадете се на 02/951-51-38 или 02/954-30-44
Свободни места:
 • 01.05.2016 г. - има свободни места

Цената включва:
 • Транспорт с комфортен автобус за международни превози;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Атина;;
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 2*/3* на остров Санторини;
 • Пътни, магистрални и фериботни такси и билети;
 • Водач през цялото пътуване;
 • Медицинска застраховка за периода на пътуването

Цената не включва:
 • Разходите от личен характер
 • Допълнителни екскурзии
 • Входни такси за праисторическия град Акротири и къщата музей на Георгиус Аргиру

Допълнителни екскурзии срещу заплащане:
 • екскурзия до Вулкана и горещите извори - 28 EUR
 • еднодневен обиколен тур на Санторини с включена дегустация на вина – 39 EUR
 • eкскурзия до южната част на острова – 12 EUR
 • екскурзия до Имеровигли - 10 EUR
 • гръцка вечер с богата фолклорна програма, включено вино и плодова салата - 15 EUR

 • Допълнителна информация във връзка с офертата, може да бъде открита на страницата с Общите ни условия <ТУК>

01.05.2016г. Възрастен в двойна стая Трети човек (възрастен/ дете) Единична стая
ранни записвания до 15.12.15г. 498 лева 438 лева 588 лева
01.05.2016г. Възрастен в двойна стая Трети човек (възрастен/ дете) Единична стая
записвания след 15.12.15г. 588 лева 518 лева 736 лева


Програма

1-ви ден:      
Отпътуване от София. По пътя се спира за почивка след долината на река Темпи. Пристигане в Атина вечерта. При възможност
панорамно разглеждане на нощна Атина: Храма на Зевс, Арката на Адриан, Акропола, площад Синтагма, Парламента, Паметника на незнайния воин, Академията, Университета, Библиотеката. Настаняване в хотел в Атина.  Нощувка.

 2-ри ден:      
Ранна закуска. Отпътуване с ферибот за остров Санторини в 07.25 ч. (при качването на ферибота туристите трябва да вземат със себе си личния си багаж, тъй като при пристигане на острова групата се качва в друг автобус). Пристигане на пристанището в Тира около 15.00 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Свободен ден за плаж и запознаване с курорта Камари. Вечеря.  Нощувка.

3-ти ден:    
Закуска. Свободен ден за плаж или еднодневен обиколен тур на острова. При тази екскурзия ще посетите  столицата Тира и грдовете Ия, Фиростефани, Акротири
и Пиргос. Ще имате възможност да посетите и най – старата и най – голяма винарска изба на острова и да дегустирате чудесните местни вина. /продължителност 8 ч./. Наблюдаване залеза на слънцето – една от най-големите атракции на острова.  Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден:    
Закуска. Свободен ден за плаж или по желание *екскурзия с корабче до застиналия Вулкан и горещите извори.  За  екскурзията е препоръчително да се носят удобни обувки, слънчеви очила и шапка. /продължителност 4 ч./.Следобед възможност за допълнителна екскурзия до Имеровигли - намиращ се на най-високата част на калдерата, от където се открива великолепна гледка към столицата и Фиростефани. Разположен срещу останки от замъка  Скарос / продължителност 3 ч./ Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден:     
Закуска. По желание екскурзия до южната част на острова. Отпътуване за Атина с ферибот в 15.30 ч. 
(при качването на ферибота туристите трябва да вземат със себе си личния си багаж, тъй като при пристигане в Атина групата се качва в друг автобус). Пристигане на пристанище Пирея в 23.25 ч.. Нощен преход до България.


6-ти ден: 
Пристигане в София.


Екскурзия до вулкана и горещите вулканични извор
През 1600 год.пр.н.е. вулканът изригнал с такава мощ, че централната част на острова полетяла във въздуха. На нейно място се образувала огромна Калдера, която се запълнила с вода. Днес на малкият остров Неа Камени, който се намира в центъра на Калдерата, има активен вулканичен кратер. При тази екскурзия ще посетите кратера на вулкана и горещите вулканични извори, които се намират на следващият остров Палеа Камени. Препоръчително е да имате удобни и затворени обувки, слън-чеви очила, шапка и вода.
Продължителност: 4 часа
Цена: 28 EUR с включени трансфер до пристанището, пътуване с кораб и входна такса за вулкана.

Целодневен обиколен тур на Санторини
При тази екскурзия ще разгледаме столицата Фира и град Фиростефани. Над скалистият бряг на Калдерата се вият стръмни улички, а по тях са подредени като в красива приказка, снежно-бели къщи със сини врати и прозорци, и многобройни църкви със сини куполи, построени в стила на цикладската архитектурна традиция. Това е столицата на острова Фира и нейното продължение по краят на Калдерата град Фиростефани. Град Ия се намира в най–северозападната част на острова и е известен с уникалната си архитектура, която е едно интересно съчетание между подземни, пещерни жилища и Архонтски, Капитански къщи. От там можете да наблюдавате световно известният залез на Санторини, заради който на острова пристигат хиляди туристи от цял свят. Посещаваме също град Пиргос и Традиционното село Мегало-хори, две места, в които туристите получават усещането, че времето е спряло и те са попаднали в Средновековието. След това се изкачваме с автобус на най-високият връх на ос-трова, за да разгледаме манастира „Пророк Илия“, построен през 1711 година на 567 метра височина. Ще посетим и Праисторическият град в Акротири, наричан още „Гръцкият Помпей“, и прочутият  Червен плаж. Ще отидем до най–старата и прочута винарна на острова, която произвежда квалитетни санторински вина. Освен интересната беседа, която ще чуете в Музеят на виното, ще можете да дегустирате четири от най-качествените вина на избата.
МУЗЕЙ НА ВИНОТО
Това е единственият подземен музей на виното във Европа. Той е разположен на 8 метра под земята, в приличащ на лабиринт тунел, с дължина 300 метра. В него е представена историята на виното и живота на винопроизводителя от Санторини в продължение на около 300 години. Музеят е създаден от любовта, желанието и традицията да се произвежда вино, които ги има и до днес, и са основен фактор в развитието на туризма на острова. За създаването на музея на виното са били нужни цели 21 го-дини здрава работа с търпение и настойчивост. Финансирането е станало изцяло от семейството на собствениците. Всичко е по- строено с ръчен труд, без помощта на тежки машини, понеже тясното пространство и ниският таван не го позволявали. Всич- ки експонати в музея са автентични и редки, като са подредени хронологично. Инструментите и машините за винопроизводство, ще върнат посетителите в минала епоха, а обиколката ще приключи в кабинета на създателят на винарната Григориос Куцо-янопулос, с неговите лични вещи и работното му бюро от 1870 година. Накрая посетителят ще има възможност в специално обособено място за дегустация, да се наслади на четири от най-добрите вина, които произвежда винарната днес. По този начин може да се каже, че всеки гост на музеят „КУЦОЯНОПУ-ЛОС“, взима със себе си една малка частица от миналото, от гръцко-цикладската култура и доста впечатления от продукта наречен ВИНО.
Продължителност: 8 часа
Цена: 39 EUR с включени вход за Музеят на виното и дегустация на качествени вина.

 

Екскурзия до Имеровигли
Следобед 
след вулкана,има възможност за допълнителна екскурзия до Имеровигли - намиращ се на най-високата част на калдерата, откъдето се открива великолепна гледка към сто-лицатаград Фиростефани, остров Тирася  и останките на за-мъка Скарос. Залезът на слънцето, който се вижда от Имеровигли е също много красив, а това е и най-романтичното място на острова, предпочитано от хиляди младоженци за сватба и меден месец. Преди град Имеровигли посещаваме и най-почитаната църква на острова -“Панагия Епископи“. Това е един уникален исторически паметник,построен от византийският император Алексий I Комнин през 1115 година.
Продължителност: 3 ч
аса
Цена: 1EUR

 

Екскурзия до южната  част на острова
Тази екскурзия се организира в последният ден преди заминаването,за да могат туристите да видят и останалите забележителности на Санторини. По време на нея се разглеждат град Месария с уникалната, по-строена през 1864 година църква „Свети Димитър“ и Архонтската къща на Георгиус Аргиру, построена в неокласически стил през 1888 година.Град Емборио, с обиколка на старата му част, едно удивително място, което оставя туристите без дъх и ги връща във времената на Веницианското владичество на острова.И не на последно място, град Периса, разположен от южната част на планината Месо Вуно, където могат да се видят руините на византийската базилика  „Агия Ирини“, дала името си на остров Санторини.
Продължителност: 3 часа
Цена: 12 EUR

 

Гръцка вечер с богата фолклорна програма, включено вино и плодова салата
Продължителност: 3 часа
Цена: 15 EUR

 

 Текстът на програмата представлява изключително авторско право, за чието нарушаване е предвидена глоба от 2 000 до 20 000 лв. съгласно чл. 97 от ЗАПСП. 

Чл. 172а от Наказателния кодекс предвижда до 5 г. години лишаване от свобода на този, който нарушава чужд обект на авторско право.

Правният отдел на "Елфи Турс" ЕООД има готовност да преследва нарушителите със всички законови средства.

Благодарим на всички, които спазват и почитат авторските ни права.

нагоре
Полезни връзки:
Оферти Санторини | Оферти Гърция | Екскурзии Гърция | Почивки Екскурзии | Екскурзии остров Санторини | Оферти остров Санторини | Гърция с автобус | Санторини с автобус | Евтина екскурзия в Гърция | Оферти екскурзия Санторини | екскурзия с Санторини - Гърция | екскурзия през Май в Гърция | Санторини екскурзия | хотел в Гърция | Оферти екскурзия Гърция 2016 | евтин хотел в Санторини | цена екскурзия Санторини - Гърция |
18
Нед

Намерете ни в