НАЧАЛО Екскурзии екскурзии в Европа ГърцияГърция, Екскурзия до остров Санторини

Гърция, Екскурзия до остров Санторини

София - Серес - Солун - Атина - остров Санторини - СофияСофия - Серес - Солун - Атина - остров Санторини - София
6 дни/ 4 нощувки
Тръгване:
bus
Цена от588 лв.
Запитване
Имате ли въпроси? Обадете се на 02/951-51-38 или 02/954-30-44
Цената включва:
 • Транспорт с комфортен автобус за международни превози;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Атина;;
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 2*/3* на остров Санторини;
 • Пътни, магистрални и фериботни такси и билети;
 • Водач през цялото пътуване;
 • Медицинска застраховка за периода на пътуването

Цената не включва:
 • Разходите от личен характер
 • Допълнителни екскурзии
 • Входни такси за праисторическия град Акротири и къщата музей на Георгиус Аргиру

Допълнителни екскурзии срещу заплащане:
 • екскурзия до Вулкана и горещите извори - 28 EUR
 • еднодневен обиколен тур на Санторини с включена дегустация на вина – 39 EUR
 • eкскурзия до южната част на острова – 12 EUR
 • екскурзия до Имеровигли - 10 EUR
 • гръцка вечер с богата фолклорна програма, включено вино и плодова салата - 15 EUR


Доплащане за транспорт от и до следните градове:
 • Бургас: 50 лв
 • Пловдив: 30 лв
 • Стара Загора: 40 лв


Програма Хотели Цени

1-ви ден:      
Отпътуване от София. По пътя се спира за почивка след долината на река Темпи. Пристигане в Атина вечерта. При възможност
панорамно разглеждане на нощна Атина: Храма на Зевс, Арката на Адриан, Акропола, площад Синтагма, Парламента, Паметника на незнайния воин, Академията, Университета, Библиотеката. Настаняване в хотел в Атина.  Нощувка.

 

2-ри ден:     
Ранна закуска. Отпътуване с ферибот за остров Санторини в 07.25 ч. Пристигане на пристанището в Тира около 15.00 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Свободен ден за плаж и запознаване с курорта Камари. Вечеря.  Нощувка.


3-ти ден:
   
Закуска. Свободен ден за плаж или еднодневен обиколен тур на острова. При тази екскурзия ще посетите  столицата Тира и грдовете Ия, Фиростефани, Акротири
и Пиргос. Ще имате възможност да посетите и най – старата и най – голяма винарска изба на острова и да дегустирате чудесните местни вина. /продължителност 8 ч./. Наблюдаване залеза на слънцето – една от най-големите атракции на острова.  Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


4-ти ден:    

Закуска. Свободен ден за плаж или по желание *екскурзия с корабче до застиналия Вулкан и горещите извори.  За  екскурзията е препоръчително да се носят удобни обувки, слънчеви очила и шапка. /продължителност 4 ч./.Следобед възможност за допълнителна екскурзия до Имеровигли - намиращ се на най-високата част на калдерата, от където се открива великолепна гледка към столицата и Фиростефани. Разположен срещу останки от замъка  Скарос / продължителност 3 ч./ Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


5-ти ден:     
 Закуска. По желание екскурзия до южната част на острова. Отпътуване за Атина с ферибот в 15.30 ч. Пристигане на пристанище Пирея в 23.25 ч.. Нощен преход до България.


6-ти ден: 
 Пристигане в София.

Екскурзия до вулкана и горещите вулканични извори

През 1600 год.пр.н.е. вулканът изригнал с такава мощ, че централната част на острова полетяла във въздуха. На нейно място се образувала огромна Калдера, която се запълнила с вода. Днес на малкият остров Неа Камени, който се намира в центъра на Калдерата, има активен вулканичен кратер. При тази екскурзия ще посетите кратера на вулкана и горещите вулканични извори, които се намират на следващият остров Палеа Камени. Препоръчително е да имате удобни и затворени обувки, слън-чеви очила, шапка и вода.

Продължителност: 4 часа

Цена: 28 EUR с включени трансфер до пристанището, пътуване с кораб и входна такса за вулкана.

 

 

Целодневен обиколен тур на Санторини

При тази екскурзия ще разгледаме столицата Фира и град Фиростефани. Над скалистият бряг на Калдерата се вият стръмни улички, а по тях са подредени като в красива приказка, снежно-бели къщи със сини врати и прозорци, и многобройни църкви със сини куполи, построени в стила на цикладската архитектурна традиция. Това е столицата на острова Фира и нейното продължение по краят на Калдерата град Фиростефани.

Град Ия се намира в най–северозападната част на острова и е известен с уникалната си архитектура, която е едно интересно съчетание между подземни, пещерни жилища и Архонтски, Капитански къщи. От там можете да наблюдавате световно известният залез на Санторини, заради който на острова пристигат хиляди туристи от цял свят.

Посещаваме също град Пиргос и Традиционното село Мегало-хори, две места, в които туристите получават усещането, че времето е спряло и те са попаднали в Средновековието.

След това се изкачваме с автобус на най-високият връх на ос-трова, за да разгледаме манастира „Пророк Илия“, построен през 1711 година на 567 метра височина.

Ще посетим и Праисторическият град в Акротири, наричан още „Гръцкият Помпей“, и прочутият  Червен плаж.

Ще отидем до най–старата и прочута винарна на острова, която произвежда квалитетни санторински вина. Освен интересната беседа, която ще чуете в Музеят на виното, ще можете да дегустирате четири от най-качествените вина на избата.

МУЗЕЙ НА ВИНОТО

Това е единственият подземен музей на виното във Европа. Той е разположен на 8 метра под земята, в приличащ на лабиринт тунел, с дължина 300 метра. В него е представена историята на виното и живота на винопроизводителя от Санторини в продължение на около 300 години. Музеят е създаден от любовта, желанието и традицията да се произвежда вино, които ги има и до днес, и са основен фактор в развитието на туризма на острова. За създаването на музея на виното са били нужни цели 21 го-дини здрава работа с търпение и настойчивост. Финансирането е станало изцяло от семейството на собствениците. Всичко е по- строено с ръчен труд, без помощта на тежки машини, понеже тясното пространство и ниският таван не го позволявали. Всич- ки експонати в музея са автентични и редки, като са подредени хронологично. Инструментите и машините за винопроизводство, ще върнат посетителите в минала епоха, а обиколката ще приключи в кабинета на създателят на винарната Григориос Куцо-янопулос, с неговите лични вещи и работното му бюро от 1870 година. Накрая посетителят ще има възможност в специално обособено място за дегустация, да се наслади на четири от най-добрите вина, които произвежда винарната днес. По този начин може да се каже, че всеки гост на музеят „КУЦОЯНОПУ-ЛОС“, взима със себе си една малка частица от миналото, от гръцко-цикладската култура и доста впечатления от продукта наречен ВИНО.

Продължителност: 8 часа

Цена: 39 EUR с включени вход за Музеят на виното и дегустация на качествени вина.

Екскурзия до Имеровигли
Следобед
след вулкана,има възможност за допълнителна екскурзия до Имеровигли - намиращ се на най-високата част на калдерата, откъдето се открива великолепна гледка към сто-лицата, град Фиростефани, остров Тирася  и останките на за-мъка Скарос. Залезът на слънцето, който се вижда от Имеровигли е също много красив, а това е и най-романтичното място на острова, предпочитано от хиляди младоженци за сватба и меден месец.

Преди град Имеровигли посещаваме и най-почитаната църква на острова -“Панагия Епископи“. Това е един уникален исторически паметник,построен от византийският император Алексий I Комнин през 1115 година.
Продължителност: 3 ч
аса

Цена: 12 EUR

 

Екскурзия до южната  част на острова

Тази екскурзия се организира в последният ден преди заминаването,за да могат туристите да видят и останалите забележителности на Санторини.

По време на нея се разглеждат град Месария с уникалната, по-строена през 1864 година църква „Свети Димитър“ и Архонтската къща на Георгиус Аргиру, построена в неокласически стил през 1888 година.

Град Емборио, с обиколка на старата му част, едно удивително място, което оставя туристите без дъх и ги връща във времената на Веницианското владичество на острова.

И не на последно място, град Периса, разположен от южната част на планината Месо Вуно, където могат да се видят руините на византийската базилика  „Агия Ирини“, дала името си на остров Санторини.

Продължителност: 3 часа

Цена: 12 EUR


Гръцка вечер с богата фолклорна програма, включено вино и плодова салата

Продължителност: 3 часа

Цена: 15 EUR

 

 нагоре
Хотел Океанис Бийч
Цена от 588 лв.
http://www.okeanisbeach.gr/en/
нагоре
На човек в двойна стая Трети човек (възрастен/ дете) Единична стая
 588лв.  518лв.  736лв.

нагоре