Вашата оценка 5 от 2 гласа

Коледа във Виена и Линц - екскурзия със самолет

Транспорт: Самолет
5 дни / 4 нощувки
Имате въпроси? Обадете ни се? 0700 300 32 на цената на градски разговор
Маршрут:
София – Виена – Линц - София
Дати на отпътуване:

Добави в желани
Програма
Цени
Хотели
Допълнителни услуги
Полезно
Резервация
Няма свободни места

1-ви ден София – Виена – Линц – 170 км
Отпътуване от аерогара София с полет на АК „България Еър” за Виена в 17.35 ч. Сборно време 15.35ч, Терминал 2 на аерогара София. Пристигане във Виена в 18.25ч. Отпътуване за Линц. Настаняване в хотел. Нощувка.
2-ри ден Солните мини Халлайн – Залцбург – 130 км
Закуска. По желание еднодневна екскурзия до солните мини Халлайн и Залцбург - ЦЕНА 30 евро (билетът за мините не е включен в пакетната цена на екскурзията). Отпътуване за солните мини Халлайн http://www.salzwelten.at/de/hallein/oeffnungszeiten/. Усетете духа на мястото, обединило още в 400 г пр. н.е. Келтите. «Бялото злато» и до днес се добива в километричните тунели под земята. Посещението е с продължителност 75 мин. Влизането и излизането от мината и вътрешността на планината става с влакче - Grubenbahn, следва и скоростно спускане върху миньорска релсова пързалка. Отпътуване за Залцбург. Разглеждане на забележителностите на града: градините на замъка Мирабел, “Гетрайдегасе”, родната къща на Моцарт, църквата “Св. Петър”, гробището „Св. Петър”, площадите „Капителплац”, „Домплац”, “Резиденплац”, “Моцартплац”. Връщане в Линц. Нощувка.
3-ти ден Линц и Чудният свят на Гротенбан
Закуска. Свободно време в Линц. По желание посещение на подземния приказен парк Гротенбан – царство на джуджета и феи - ЦЕНА 18 евро. Повече информация на: http://www.oberoesterreich.at/en/austria/poi/400750/grottenbahn-fairytale-world-at-poestlingberg.html Следобяд пешеходна разходка в Линц /включена в цената/. Разглеждане на централния площад “Хауптплац”, Kолоната на Светата Троица, Йезуитската църква, Ландхаус, моста над река Дунав. Връщане в хотела. По желание вечеря с четеристепенно меню в ресторанта на хотела - ЦЕНА 45 евро при мин. 40 души. Нощувка.
4-ти ден Линц – Мелк – Виена – 180 км
Закуска. Отпътуване за Виена в 09.00ч. По желание посещение бенедиктинското абатство в Мелк (прототип на манастира-крепост, където се развива действието в романа на Умберто Еко „Името на розата”), разположено на скалист хълм над Дунава, и отразяващо разцвета на бароковото изкуство в Австрия - ЦЕНА 15 евро. Пристигане в австрийската столица след обяд. Настаняване в хотел HOTEL MESSE PRATER WIEN 3* в централната част на Виена www.austria-trend.at. Свободно време за шопинг на Коледните базари във Виена и за посещение на Коледното градче на площада Мария Терезия, където повече от 60 щанда предлагат оригинални идеи за коледни подаръци, коледни украси, сладки и топли напитки. По желание Коледна вечеря в ресторант "The Kardos" в центъра на Виена – 47 EUR с включен трансфер от хотела до ресторанта и обратно. Нощувка.
5-ти ден Виена - София
Закуска. Панорамна обиколка на Виена с автобус и пешеходен тур с местен екскурзовод на български език /включени в цената/: забележителностите по малкия ринг: музей на приложните изкуства, градския парк със статуята на Йохан Щраус – син, Виенската опера, хотел Империал, културноисторическия и природонаучния музеи, Парламента, Бургтеатър, Кметството, Университета, Двореца Белведере /спирка за разглеждане/, паметника на Руския воин, Шварценбергплац, Операта, Музикферайн, Карлскирхе, хотел Империал, Хофбург, Арсенала, Борсата, трите ръкава на р. Дунав, Уно сити със сградите на ООН, Пратера, Хундертвасер /спирка за разглеждане/.
Възможност за Посещение на двореца Шьонбрун - ЦЕНА 35 EUR/ с включени: екскурзовод на български език, трансфер до двореца, входна такса за двореца. Възможност за разглеждане на новогодишните атракции и Коледния базар пред двореца http://www.weihnachtsmarkt.co.at/en.php/Program/index.php. Как са празнували Коледната вечер по време на ерата на Хабсбургите, какъв е произходът на коледната елха, от къде идва традицията за коледен подарък и коледните играчки на елхата? Тези и много други истории ще научите на коледния пазар в Шьонбрун. Трансфер до летището в 17.00ч. Полет за България в 19.40ч Пристигане в София в 22.20ч.