Вашата оценка 5 от 2 гласа

Екскурзия Златният триъгълнник - Мадрид, Барселона и Валенсия със самолет

Транспорт: Самолет
5 дни / 4 нощувки
Имате въпроси? Обадете ни се? 0700 300 32 на цената на градски разговор
Маршрут:
Мадрид - Толедо - Валенсия - Барселона
Дати на отпътуване:

Добави в желани
Програма
Цени
Хотели
Допълнителни услуги
Резервация
1 ден София - Мадрид
Сборно време в 05.00ч на Аерогара София, терминал 2. Отпътуване в 07.00ч сутринта с редовен полет на АК България Еър. Пристигане на летището в Мадрид в 09.45ч. Туристическата програма в Мадрид. Разглеждане на площад Испания /с паметника на Сервантес и Дон Кихот със Санчо Панса/, Кралския дворец, Нуестра Сеньора де Алмодена, площад Майор, Пласа Реал, Пуерта дел Сол. Свободно време за посещение на Кралския дворец и Музея Прадо. Нощувка.
2 ден Толедо
Закуска в 07.30ч. Екскурзия в Толедо срещу допълнително заплащане – старата столица на Испания. Туристическа обиколка с разглеждане на средновековната Катедрала, църквата „Санто Томе” с шедьовъра на Ел Греко „Погребението на граф де Оргаз”, къщата на художника, Синагогата, архитектурни паметници от средновековната епоха, живописните мостове на река Тахо. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.
3 ден Мадрид - Валенсия
Закуска. Отпътуване за Валенсия. Обиколка на Валенсия – стария град, Катедралата, Паласио де ла Хенералитат, ла Лонха и др. Фото-пауза в «града на изкуствата и науката» - футуристичния комплекс, творение на известния архитект Сантяго Калатрава.Настаняване в хотел в района на Валенсия. Нощувка.
4 ден Валенсия – Барселона
Закуска. Отпътуване за Барселона. Автобусна обиколка на града: запознаване с шедьоврите на архитекта Гауди: Катедралата Саграда Фамилия. Пешеходен тур: площад Каталуния, Катедралата Санта Евлалия, Готическия квартал, Двореца на музиката. Кратко свободно време за разходка по Лас Рамблас. Вечерта пристигане в Коста дел Маресме. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
5 ден Барселона - Монсерат – София
Закуска. Свободно време или екскурзия до Монсерат срещу допълнително заплащане. От векове Монсерат е поклонническо място, най-святото за Каталуня. Манастира дължи своето съществуване на неголямата статуя „Ла Моренета” – Черната Мадона, скрита тук според преданията от Св. Петър
Легендата разказва, че статуята на Пресветата Дева е намерена от овчари, привлечени от сияние, което се излъчвало седем последователни съботи от вътрешността на пещера, в която е престояла скрита от мюсюлманските завоеватели векове наред.
Екскурзията ще ви даде възможност да се насладите на прекрасни пейзажи, да се полюбувате на необичайните форми на скалите и изживеете една неповторима душевна наслада в манастира, разположен в едно от най-живописните места на страната.
Връщане в Барселона. Трансфер до хотела. Отпътуване за България в 17.55ч. Пристигане на аерогара София в 21.45ч.