Вашата оценка 4.5 от 2 гласа

Екскурзия до Испания, Френска ривиера и Италия със самолет

Транспорт: Самолет
10 дни / 9 нощувки
Имате въпроси? Обадете ни се? 0700 300 32 на цената на градски разговор
Маршрут:
София - Барселона - Перпинян - Фонтфройд - Вилеруж - Каркасон - Тулуза - Алби - Пюивер - Монтсегюр - замъка в Арк - Безие - Марсилия - Ница - Монако - Лигурска ривиера - Падуа
Дати на отпътуване:

Добави в желани
Програма
Цени
Хотели
Допълнителни услуги
Резервация
1-ви ден - София - Барселона
Отпътуване от София с директен полет за Барселона в 17:55ч. Пристигане в Барселона в 19:55ч. Настаняване в хотел. Нощувка.

2-ри ден - Барселона - Перпинян
Закуска. Автобусна обиколка на града, запознаване с шедьоврите на архитекта Гауди - Катедралата Саграда Фамилия. Пешеходен тур - площад Каталуния, Катедралата Санта Евлалия, Готическия квартал, Двореца на музиката. Кратко свободно време за разходка по Лас Рамблас. Свободно време. Отпътуване за Франция. Настаняване в хотел в района на Перпинян. Нощувка.

3-ти ден - Перпинян - Фонтфройд - Вилеруж - Каркасон
Закуска. Разглеждане на Перпинян. Отпътуване за Каркасон през областта Лангендок - едно странно, необичайно, мистично и може би затова още по-магнетично място, често наричано „Страната на Трубадурите”. Попътно разглеждане на средновековното абатство Фонтфройд, което е изиграло голяма роля при събитията около гоненията на Катарите. Възможност за обяд в ресторанта на абатството - http://www.fontfroide.com. Посещение на замъка във Вилеруж, построен през XII в от архиепископа на Нарбона. Останал в историята като мястото на което последния съвершен бил изгорен жив от Инквизицията. Пристигане в Каркасон - град обвит в митове, легенди и мистерии. Нощувка в района на Каркасон.

4-ти ден - Каркасон
Закуска. Разглеждане на Ла Сите - Средновековният крепостен град е разположен на десния бряг на река Ауде и е част от културното наследство на ЮНЕСКО. Проектиран е да издържа дълги обсади. Самата кула е истински лабиринт, изобилстващ с фалшиви стълби, врати и коридори, които се въртят в кръг. Градът има 52 кули и 2 обграждащи крепостни стени с обща дължина 3 км. Базиликата Св. Назер, която датира от XI век, е бижуто на Ла Сите. Свободно време. Нощувка.

5-ти ден - Алби - Тулуза - Каркасон
Закуска. Отпътуване към Алби - слънчевият юг на Франция, сгушен между планините и реката Тарн. Градът е дом на Катедралата Ste. Cеcile, бижу на готическата архитектура, където по време на дните на Катарството са се писали незабравимите страници на историята. Катарите и ереста са критични събития в историята на града през XII и XIII век. Ще посетим Замъка на епископа и красивите му реставрирани градини, в които има запазени скулптури. Базиликата на Света Сесил озарява небето на Алби с божествено присъствие. Възхитителната й архитектура, хилядолетната й история и големите й размери допринасят за магията, която посетителите изпитват при първата си среща с нея. Построена от християнски последователи като защита срещу Катарската ерес, катедралата е произведение на изкуството на южноевропейската готическа архитектура. Продължаваме към Стария мост, който е дълъг 151м. и се разполага върху 8 арки. Следобяд посещение на „Розовия град“ Тулуза. Ще разгледаме красивия стар център на града, където повечето сгради са построени с тухли с особен цвят с розов оттенък. Ще видим как Катарите са увековечени в градската архитектура и изкуство, където много от обектите разказват за средновековните битки с църковните легиони и Инквизицията. Ще посетим историческите обекти в центъра на града, който е обсаден три пъти по време на периода на катарските преследвания. В късния следобед връщане в хотела в Каркасон. Нощувка.

6-ти ден - Монтсегюр - Пюивер - замъка в Арк - Безие
Закуска. Отпътуване и посещение на замъка Монтсегюр, където през 1244 г след 10-месечна обсада, намират своята трагична смърт последните над 200 „посветени“ в катарската вяра. Попътно разглеждане на замъка в Пюивер, исторически свързан със съборите на катарите и трубадурите през XII век. Следобяд разглеждане на замъка в Арк, построен през XIV век. Нощувка в района на Безие.
7-ми ден - Безие - Марсилия
Закуска. Разглеждане на Безие - град тясно свързан с катарството, разположен върху скала над река Орб. Безие е бил арена на едно от най-кървавите събития в историята на катарството. Ще посетим Катедралата St. Nazaire - огромна Римска катедрала датираща от XIII век и заемаща прекрасно място, от където се разкрива прелестна гледка към лозята, както и моста - аквадукт над канал Миди, който е първия по рода си плавателен канал, прокопан с цел да свърже Средиземно море с Атлантическия океан. Отпътуване за Марсилия - центъра на областта Прованс. Разглеждане на забележителностите на града - Старото пристанище със своите две крепости - Сен Жак и Сен Никола, морският фар Сен Мари, музеят на африканското и азиатско изкуство, катедралата Нотр Дам де ла Гард, която е древна римска базилика, както и абатството Сен Виктор с криптата си и катакомбите е най-старата християнска църква във Франция - построена през V век върху елинска погребална земя, по-късно използвана за християнски мъчения и дълбоко почитана от тогава. И естествено в далечината, световно известният Замък Иф. Настаняване в хотел. Нощувка.
8-ми ден - Марсилия - Ница - Монако - Лигурска ривиера
Закуска. Панорамно разглеждане на Кан - бул. Кроазет и Фестивалния комплекс . Разходка из старата част на Ница - столицата на Лазурния бряг, основана през V в. пр. Хр. от гърците като търговски център под името Никая. Ще разгледаме стария град, площад Масена, цветния пазар. Попътна спирка в Княжество Монако и Монте Карло. Нощувка на Лигурска ривиера.

9-ти ден - Лигурска ривиера - Падуа - София
Закуска. Отпътуване за Падуа. Разглеждане на града - пл. Сан Антонио с едноименната базилика, площад Прато де ла Вале и др. Нощувка в района на Венеция.

10-ти ден - София
Закуска. Отпътуване към България. Пристигане късно вечерта.

ЦЕНИ ЗА ЗАПИСВАНИЯ ДО 15.03.2016:
Възрастен в двойна или тройна стая Единична стая
1198 лв. 1398 лв.

СТАНДАРТНИ ЦЕНИ:
Възрастен в двойна или тройна стая Единична стая
1398 лв. 1698 лв.