Вашата оценка

Екскурзии до Италия - обиколен тур

Транспорт: Автобус
6 дни / 3 нощувки
Имате въпроси? Обадете ни се? 0700 300 32 на цената на градски разговор
Маршрут:
САН МАРИНО – АСИЗИ – ПЕРУДЖА – ПИЗА ФЛОРЕНЦИЯ - ВЕНЕЦИЯ
Дати на отпътуване:

Добави в желани
Програма
Цени
Допълнителни услуги
Резервация
1-ви ден София – Италия
Отпътуване от София в 16.00ч. Транзитно преминаване през Белград - Загреб - Италия.
2-ри ден Сан Марино – Римини
Закуска. Пристигане в Италия сутринта. Разглеждане на Сан Марино: Палацо дел Говерно, базиликата Сан Марино, разходка по крепостните стени, от които се открива незабравима гледка към Римини, Адриатическо море и Апенините, като при хубаво време погледът стига чак до далматинския бряг. Отпътуване за Римини. Настаняване в хотел. Нощувка.
3-ти ден Асизи – Перуджа - Пиза
Закуска. Отпътуване за Асизи - градът на Св. Франциск. Пешеходна разходка в центъра на града: базиликата "Св. Франциск", площад "Дел Комуне", базиликата "Санта Киара" и катедралата "Сан Руфино". Отпътуване за Перуджа - столицата на Умбрия с великолепен стар център с особен дух, където се преплитат етруското, римското и средновековното начало на града. Туристическата програма включва площад IV Novembre с катедралата и големият фонтан, дело на Никола и Джовани Пизано; Двореца на магистратите, където са Залата на Нотариусите, Залата на търговската палата, Гилдията на обменителите и Националната Галерия. Продължаваме към Св.Бернардино и Етруската арка на Август и площад Данти с етруски кладенец. Отпътуване за Пиза. Разглеждане на двора на чудесата с Катедралата, Баптистериата и наклонената кула. Отпътуване за Монтекатини. Настаняване в хотел. Нощувка.
4-ти ден Флоренция – Лидо ди Йезоло
Закуска. Отпътуване и разглеждане забележителностите на Флоренция: площад Микеланджело, църквата Санта Кроче, площада на Сеньорията и Палацио Векио, площада Дуомо, катедралата Санта Мария-дел-Фиоре, Камбанарията на Джото, Баптистериaта, площад Република, площад Меркато Нуово, Понте Векио и галерия Уфици /отвън/. Отпътуване за красивия адриатически курорт Лидо ди Йезоло, разположен на венециaнската лагуна, известен с живописните си крайбрежни улички, комфортните хотели, множество магазини, ресторанти и зелени оазиси. Настаняване в хотел. Свободно време за отдих. Възможност за дискотека. Нощувка.
5-ти ден Венеция – туристическа програма
Закуска. Отпътуване с корабче от Пунта Сабиони за Венеция. Туристическата ни програма започва от сърцето на града площад ”Сан Марко” с едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св. Марко - покровител на града и през великолепния Дворец на Дожите /отвън/, Моста на Въздишките, Камбанарията, Часовниковата кула и по тесните улички с пъстри сувенирни магазинчета до покрития мост Риалто с колоритния пазар и Канале гранде. По желание може да се разходим с гондола из плетеницата от по-малки канали, обкръжени от двете страни от старинни дворци, къщи и катедрали. Отпътуване за България.
6-ти ден Пристигане в София рано сутринта.