Вашата оценка 5 от 1 глас

Самолетна екскурзия до Рим за 4 дни

Транспорт: Самолет
4 дни / 3 нощувки
Имате въпроси? Обадете ни се? 0700 300 32 на цената на градски разговор
Маршрут:
София - Рим - София
Добави в желани
Програма
Цени
1-ви ден
Отпътуване от София, Терминал 1 в 12:45 часа. Кацане в Рим на летище Фиумичино в 13:45 часа. Трансфер до хотела. Настаняване.
Пешеходна обиколка на бароков Рим по време на която ще посетите и ще видите прочутата пиаца Навона - преди е била древноримски цирк, а през 15-ти век се превръща в площад , на който се Фонтана на Бернини и красиви картини на местните художници, които излагат произведенията си на площада. Обиколката ще продължи с Пантеона, уникалния Фонтан Ди Треви, площада „Испания” и ще завърши на пиаца ди Пополо.

2-ри ден
Закуска. Пешеходна обиколка на едни от най-големите забележителности на древния Рим - Колизеума, Римския форум, Капитолият и пиаца Колона. Следобяд свободно време за посещение на някои от музеите или за разходка по известната римска търговска улица Виа дел Корсо. Възможност за посещение на вила Боргезе. Свободно време.

3-ти ден
Закуска. Свободен ден в Рим или по желание и срещу допълнително заплащане от 49 лева на човек - полудневна туристическа обиколка Ватикана. Задължителна част от този град са известните ватикански музеи – изключително културно и историческо богатство, надброяващо 11 музея с 5 галерии и 1400 зали. Никой не бива да пропуска посещението на Сикстинската капела и Стаите на Рафаело. След музеите следва посещение на базиликата Свети Петър - най-голямата християнска църква в света с площ 15 160 кв.м. и където се счита, че е погребан Свети Петър. След кратка разходка по Ватиканските улици стигаме до замъка Сант Анжело, който желае може да го посети.
Свободно време. Нощувка.

4-ти ден
Закуска. Трансфер от Рим до летище Фиумичино и полет в 14:20 часа. Пристигане в София в 17:15 часа.