Вашата оценка

ШВЕЙЦАРИЯ с Алпийските върхове

6 дни / 5 нощувки
Имате въпроси? Обадете ни се? 0700 300 32 на цената на градски разговор
Маршрут:
СОФИЯ - БАРСЕЛОНА – АВИНЬОН - ЖЕНЕВА – ЛОЗАНА - ВЕВЕ – МОНТРЬО – ИНТЕРЛАКЕН - ЛАУТЕРБРУНЕН - ЮНГФРАУ - ГРИНДЕЛВАЛД – ЛЮЦЕРН – ЦЮРИХ - СОФИЯ
Дати на отпътуване:

Добави в желани
Програма
Цени
Хотели
Допълнителни услуги
Резервация
1 Ден СОФИЯ – БАРСЕЛОНА
Сборно време в 13.00ч на Аерогара София, терминал 1. Отпътуване в 15.10ч. Пристигане на летището в Барселона в 17.05ч. Трансфер до хотела. Нощувка.
2 Ден БАРСЕЛОНА
Закуска. Автобусна обиколка на града: запознаване с шедьоврите на архитекта Гауди: Катедралата Саграда Фамилия. Пешеходен тур: площад Каталуния, Катедралата Санта Евлалия, Готическия квартал, Двореца на музиката. Свободно време. Нощувка.
3 Ден БАРСЕЛОНА - АВИНЬОН
Закуска. Отпътуване за Авиньон. Туристическа програма в града - моста на Авиньон, Папския дворец, който е бил седалище на Папската институция през 14в и др. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Гренобъл.
4 ден ЖЕНЕВА - ЛОЗАНА - ВЕВЕ – МОНТРЬО – ЗАМЪКА „ШИЙОН” - ИНТЕРЛАКЕН
Закуска. Отпътуване за Швейцария. Туристическа програма в Женева с разглеждане на стария град, Катедралата, парка около езерото с фонтана и цветния часовник, по желание разходка с корабче по Женевското езеро /при възможност/. Отпътуване за Лозана. Пешеходна обиколка в централната част на града - Катедралата, музеите за естествена история и за изящно изкуство. Отпътуване и разходка в малкото градче Веве – ''дома на шоколада'', разположено на Женевското езеро, в подножието на Савойските Алпи. Фото-пауза при статуята на великия артист Чарли Чаплин, който е живял в Корсие-сюр-Веве от 1952 г. до смъртта си през 1977 г. Престой в аристократичния курорт Монтрьо, известен с красивия си парк и статуята на Фреди Меркюри, както и прекрасните дворци, вили и хотели, строени в периода на Бел Епок. Посещение на средновековния „Шато ди Шийон” - най-значимата историческа забележителност на брега на езерото, построен върху скалист остров, отразяващ силуета си в огледалните води на езерото. Настаняване в хотел в района на Интерлакен. Нощувка.
5 ден ИНТЕРЛАКЕН - ЛАУТЕРБРУНЕН – ЮНГФРАУ със зъбчата железница - ГРИНДЕЛВАЛД – ЛЮЦЕРН - ЦЮРИХ
Закуска. Отпътуване за долината Лаутербрунен. Сгушена между огромните скални масиви и величествени планински върхове долината Лаутербрунен е популярна със своята богата и невероятно красива алпийска природа. Тук са концентрирани над 70 водопада, тучни ливади, покрити с ароматни цветя и наситено зелена трева. Отправна точка е за вълнуващото пътешествие със зъбчатата железница до най – високата гара в Европа Юнгфрау Йох, известна още като Върха на Европа. По време на самото пътуване (около 1ч. 30 мин. в едната посока) се разкрива приказна панорама към върховете наоколо: белоснежният връх Юнгфрау, насреща стоящият черен връх Мьонх и впечатляващата панорама към северната стена на връх Айгер. Връщане към Гринделвалд. Отпътуване с автобуса към Люцерн. Разглеждане на Люцерн, напомнящ ни за Швейцария от света на приказките. Разходка из покрития мост Капелбрюке с водната кула – символ на града и стария град. Отпътуване и нощувка в хотел в района на Цюрих.
6 ден ЦЮРИХ – СОФИЯ
Закуска. Отпътуване и разглеждане на Цюрих: Банховщрасе – считана за една от най – елегантните улици в цяла Европа. Разходка в стария град, църквата Св. Петър с най – големия часовников циферблат в Европа, църквата Фраумюнстер с интересни цветни витражи, Катедралата Гросмюнстер. Трансфер до летището. Полет Цюрих – София в 15.40ч. Пристигане в София в 18.50ч