Вашата оценка 5 от 1 глас

Самолетна екскурзия до Швейцария, Прованс и Барселона за 6 дни

Транспорт: Самолет
6 дни / 5 нощувки
Имате въпроси? Обадете ни се? 0700 300 32 на цената на градски разговор
Маршрут:
София - Милано – езерото Комо – Лугано - Люцерн- Цюрих - Базел- Веве – Монтрьо - Лозана- Женева – Авиньон -Барселона – София
Дати на отпътуване:

Добави в желани
Програма
Цени
Хотели
Допълнителни услуги
Резервация
1 Ден София - Милано – езерото Комо – Лугано - Люцерн
Сборно време в 10.00ч на Аерогара София, терминал 2. Отпътуване в 12.00ч на обяд. Пристигане на летището в Милано в 13.10ч. Отпътуване за езерото Комо. Попътно разглеждане на Лугано – църквата Санта Мария дели Анджоли, съхраняваща три от най-красивите стенописи на Бернардо Луини, кея на квартала „Парадизо”. Настаняване в хотел в района на Люцерн. Нощувка.
2 Ден Люцерн - Цюрих - Базел
Разглеждане на Люцерн, напомнящ ни за Швейцария от света на приказките. Разходка из покрития мост Капелбрюке с водната кула – символ на града и стария град. Отпътуване и разглеждане на Цюрих: Банховщрасе – считана за една от най – елегантните улици в цяла Европа. Разходка в стария град, църквата Св. Петър с най – големия часовников циферблат в Европа, църквата Фраумюнстер с интересни цветни витражи, Катедралата Гросмюнстер. Нощувка в района на Базел.
3 Ден Базел - Веве – Монтрьо - Лозана
Закуска. Отпътуване и разглеждане на стария град на Базел – впечатляващата катедрала “Мюнстер”, централния площад с живописната сграда на Кметството, университета, който е един от най-старите в Европа. Отпътуване за малкото градче Веве – ''дома на шоколада'', разположено на Женевското езеро, в подножието на Свойските Алпи. Фото-пауза при статуята на великия артист Чарли Чаплин, който е живял в Корсие-сюр-Веве от 1952 г. до смъртта си през 1977 г. Престой в аристократичния курорт Монтрьо, известен с красивия си парк и статуята на Фреди Меркюри, както и прекрасните дворци, вили и хотели, строени в периода на Бел Епок. Посещение на средновековния „Шато ди Шийон” - най-значимата историческа забележителност на брега на езерото, построен върху скалист остров, отразяващ силуета си в огледалните води на езерото. Нощувка в Лозана.
4 Ден Лозана - Женева – Авиньон
Разглеждане на Лозана – столицата на на Олимпийските игри. Посещение на квартала Уши и Олимпийския музей, разположен в красив парк срещу езерото. Отпътуване за Женева. Програма в най-космополитният Швейцарски град, символ на мира. Градът е седалище на някои от значимите световни оргазнизации - Обединените нации /ООН/, Червеният кръст още от 1864 г., Световната здравна оранизация, Европейският център за ядрена физика. Пешеходна разходка по Кея и моста Мон Блан, Английската градина с впечатляващия цветен часовник - на брега на езерото със забележителния фонтан 140 м с цветния часовник - една от забележителностите на Женева. По желание разходка с корабче по Женевското езеро. Отпътуване за Авиньон. Настаняване в хотел. Нощувка.
5 ден Авиньон – Барселона
Закуска. Туристическа програма в града - моста на Авиньон, Папския дворец, който е бил седалище на Папската институция през 14в и др. Вечерта пристигане в Коста дел Маресме. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
6 ден Барселона – София
Закуска. Отпътуване за Барселона. Автобусна обиколка на града: запознаване с шедьоврите на архитекта Гауди: Катедралата Саграда Фамилия. Пешеходен тур: площад Каталуния, Катедралата Санта Евлалия, Готическия квартал, Двореца на музиката. Трансфер до летището. Полет Барселона – София в 17.55ч. Пристигане в София в 21.45ч