Вашата оценка 5 от 1 глас

Екскурзия - Чудните манастири

Транспорт: Автобус
3 дни / 2 нощувки
Имате въпроси? Обадете ни се? 0700 300 32 на цената на градски разговор
Маршрут:
Солун - Паралия Катерини - Метеора - Вергина - Едеса
Дати на отпътуване:
03.03.2018 г., 05.05.2018 г., 22.09.2018 г., 19.10.2018 г.

Добави в желани
Програма
Цени
Хотели
1-ви ден:
Отпътуване в 6.00 ч. от Пловдив, в 8.00 ч. от София по маршрут: Кулата-Промахон. Пристигане в Солун и разглежане на града: Митницата, Пристанището, площад “Аристотелис”, Бялата кула, паметниците на Филип ІІ Македонски и Александър Велики, Панаирния град, Арката на Галерий, Ротондата “Св. Георги”, посещение на църквата “Св. Димитър”. Свободно време. Отпътуване за Паралия Катерини и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден:
Зaкуска. Еднодневна екскурзия до Метеора - изключителен природен феномен от скални масиви на повече от 60 милиона години с 6 действащи манастира, които от векове приютяват търсещите уединение монаси. Разглеждане на най-големия манастир „Преображение Господне” (“Великия Метеор”). Вечеря. Нощувка.

3-ти ден:
Закуска. Туристическа програма с посещение на едни от най-живописните градове в Северна Гърция – Вергина и Едеса. Възможност за престой във Вергина, където през 1977 г. проф. Манолис Андроникос открива останки от първата столица на Древна Македония - Еге. По желание посещение на музея във Вергина с гробницата на Филип ІІ Македонски- един от най-прочутите македонски владетели. В музея днес могат да се видят и експонати, открити в гробниците, които разкриват интересни факти за живота на македонските царе, техните семейства и приближени.
Отпътуване за Едеса. Градът е известен с водопадите си - най-големите в Гърция. Образуват се от водите на река Водас, която тече през града и оформят забележителна каскада в центъра. Наблизо е и старият квартал „Вароша” с красиви каменни къщи, останали незасегнати от опожаряването на града. Свободно време в центъра на Едеса. (Екскурзията се реализира при група мин. 15 туриста).
Отпътуване за България и пристигане вечерта.