Вашата оценка 5.00 от 1 гласа

Виетнам и Камбоджа В търсене на изгубените империи

Вид транспорт
Самолет
Маршрут
София - Ханой – залива Халонг – Хюе – Дананг – Хой Ан - Пном Пен – Компонг Том – Ангкор Том - Ангкор Ват - Кбау Спеан - Бантеай Срей - Сием Рийп – Сайгон - София
Продължителност
12 дни / 9 нощувки
Дати на отпътуване
16.02.2023
Оферта № Е700

от 4998 лв.
Дата Цена Запитване
16.02.2023 от 4998 лв. Запитване
STOP SALE за дата 16.02.2023 ! НОВИТЕ ДАТИ ЩЕ БЪДАТ ПУБЛИКУВАНИ СКОРО!

1-ви ден: София - Ханой
Излитане от летище София посока Ханой. Полет до Доха. Пристигане в Доха. Полет за Ханой.
2-ри ден : Ханой (вечеря)
Пристигане в Ханой. Посрещане от екскурзовода и трансфер до центъра на града за настаняване в хотела. Свободно време за почивка. Следобяд посещение на Етнографския музей, Храма на литературата, който е „Първия университет на Виетнам” и храма Куан Тан. Разходка из Квартала на трийсет и шесте гилдии. Вечерта спектакъл на марионетки върху вода до езерото на Върнатата сабя. Вечеря. Нощувка.
3-ти ден: Ханой - залива Халонг ( закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване за залива Халонг. Качване на борда на нашата джонга, за круиз из залива Халонг. Обяд с морски дарове на борда. Посещение на пещерата на Изненадата. Връщане в Ханой. Вечеря. Нощувка.
4-ти ден: Ханой – Хюе (закуска, вечеря):
Закуска. Трансфер до летището за полет до Хюе. Качване на корабче за разходка по Реката на парфюмите. Корабчето спира за посещение на красивата пагода Тиен Му. Връщане в Хюе. Обиколка на забранения град, единствен образец на имперски град във Виетнам съхранил се до наши дни. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
5-ти ден: Хюе – Дананг – Хой Ан ( закуска, вечеря):
Закуска. Обиколка на гробницата на императора Ту Дук. Отпътуване към Хой Ан по Пътя на мандарините, преминавайни през Прохода на облаците, откъдето гледката към Дананг и околностите е великолепна. По пътя спирки за фотосесии. Посещение на музея Шам в Дананг. Пристигане в старинния град Хой Ан. Обиколка на града: Японския мост, Китайския квартал, къщата на Пунг Хунг, пазара и пристанището, в което още през 15 век са акостирали кораби и джонки от различни страни: китайски, холандски, японски, португалски.... Разглеждане на пагодата Чук Тан - най- старата пагода в Хой Ан – 1454г. издигната от китайски монах. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
6-ти ден: Хой Ан – Ба На Хилс – полет за Пном Пен (закуска, вечеря):
Закуска. Отпътуване за станцията на лифта, откъдето ще се стигне до върха Ба На. Посещение на парка Ба На Хилс, където се намира и златният мост „ръцете на Бога“. Трансфер до летището в Дананг и полет до Пном Пен през Сайгон. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
7-ми ден: Пном Пен (закуска, вечеря):
Закуска. Разглеждане на Пном Пен. Посещение на Кралския дворец, който е разположен в старинната цитадела Бантеай Кев. Разглеждане на павильона Шая Шан, изпълнения на класически камбоджански танци. Разглеждане на Сребърната пагода, получила това си название заради покрития си с пет хиляди сребърни плочки под, като всяка една тежи по 1кг. 
Следва фотосесия на Паметника на независимостта, който наподобява централната кула на Ангкор Ват, издигнат в чест на независимостта на страната от Франция през 1953г. Посещение на Националния музей с най-добрата колекция в света от кхмерски склуптури, както и керамични и бронзови изделия от пред-ангкорианския период на Фунан и Шенла ( 4-9 век). Вечеря. Нощувка.
8-ми ден: Пном Пен – Компонг Том – Сием Рийп (закуска, вечеря):
Закуска. Отпътуване към Компонг Том, намиращ се на 168 км, една от 5-те провинции по бреговете на езерото Тонле Сап. По пътя посещение на пазара Скун, известен още като пазара на големите паяци, на храма Куа Нокор, Пум Прасат. Отпътуване през селата към предангкорските храмове в Самбо Прей Кук, старата столица предхождаща Ангкор. Пътят продължава по посока Сием Рийп, отстоящ на 147 км, през села, оризови полета, със спирка в Компонг Кдей за разглеждане на старинен мост от ангкорианската епоха. Настняване в хотел. Вечеря. Нощувка. 
9-ти ден: Сием Рийп – Ангкор Том и Ангкор Ват (закуска, вечеря):
Закуска. Предстои ни посещение на паметници на Световното и културно историческо наследство по малко познати пътища. Пътят минава през джунглата и през местния магазин на селото. Ще посетите Западната порта на Ангкор Том, все още непозната за масовия турист. Посещение на Ангкор Том, в това число и Байон, планинския храм адаптиран към будизма и датиращ от края на 12 и началото на 13 век. Следва разглеждане на Бапуон, импозантен строеж на френското училище в Далечния изток от 11 век. Баксей Шамкронг, терасата на слоновете, върху която кралят и неговият двор са присъствали на шествията, както и терасата на Прокажения крал, наречена така заради статуята изобразяваща съдията на Ада с демоничен вид. 
Посещение на Ангкор Ват, импозантния планински храм, издигнат през 12 век от крал Суриаварман ІІ. Това светилище, което бележи апогея на кхмерското кралство посредством своя план на концентрични стени, съвършенството на пропорциите и богатството на скулптурите, представлява най-красивото творение на класическото кхмерско изкуство. Ако пътешественик трябва да види само един паметник в Ангкор, то това би трябвало да е този. Вечеря и танцов спектакъл Апсара. Нощувка.
10-ти ден: Сием Рийп – Кбау Спеан - Бантеай Срей – Та Пром - Сайгон (закуска, вечеря):
Закуска. Екскурзия до Кбал Спеан, намиращ се на 30 км северно от Ангкор. До него се достига след около 30 минутна разходка из гората. Посещение на храма Бантеай Срей (Цитаделата на жените), посветен на Шива, чиято архитектура и красиви скулптури от розов пясъчник, смайват посетителя. Следва посещение на Бантеай Самре, възстановен изцяло след войната, който дава представа как би изглеждал Ангкор. Храмът е построен от крал Суриаварнам  Втори. Посещение на храма Та Пром, представляващ своеобразна смесица от архитектура и тропическа природа. Старият манастир Та Пром, построен през 1186 г., “предтечата Брама”, е една от най-важните постройки в Ангкор. Завръщане в Сием Рийп. Трансфер до летището за полет до Сайгон. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
11-ти ден: Сайгон – София Отпътуване (закуска)
Закуска. Обиколка на Сайгон с посещение на катедралата Нотр-Дам, Централна поща и пазара Бен Тан. Трансфер до летището. Полет за Доха от летище Сайгон. Пристигане в Доха. 
12-ти ден: София
Полет за София. Пристигане на летище София.
 
Цени:
 
Възрастен в стая с две легла Единична стая Трети възрастен
Промо цена до 30.11 4998 лв 5498 лв 4798 лв
редовни цени 5398 лв 5998 лв 5298 лв
Цената включва:
Самолетен билет София – Ханой;
Самолетен билет Сайгон – София;
Самолетни билети за вътрешни полети: 
Ханой – Хюе;
Дананг – Пном Пен;
Сием Рийп – Сайгон;
летищни такси за вътрешни и международни полети в размер на 498 Евро; 
Трансфери летище-хотел-летище с климатизиран автобус;
9 нощувки в хотели 4*; 
9 закуски, 1 обяд, 9 вечери;
Екскурзии по порграмата с климатизиран автобус;
Местни екскурзоводи;
Круиз в залива Халонг; 
Екскурзия с корабче по реката на парфюмите;
Спектакъл на марионетки върху вода;
танцов спектакъл Апсара
Входни такси за всички посещавани обекти;
Водач-преводач от България по време на цялото пътуване;
Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 10 000 евро, ЗАД „Армеец“.
Цената не включва:
Виза за Виетнам за многократно влизане – заплаща се и се издава в София, 160 долара;
Виза за Камбоджа – заплаща се и се издава на място, 80 долара;
Такса обработка на визи – 60 лева;
Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори - 50 долара;
Разходи от личен характер;
Застраховка „ Отказ от пътуване”;
Напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначени в „ цената включва”;
Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 год.;
Резервация
Депозит в размер на 2000 лева при плащане по редовни цени;
Доплащане 40 дни преди датата на отпътуване.
Копие на задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на връщане.
 
Необходими документи за виза:
 цветно копие на задграничен паспорт валиден поне 6 месеца след пристигане в jpeg файл;
снимкa паспортен формат в jpeg файл;
Копие от лична карта в jpeg файл;
Попълнен формуляр – молба за издаване на виза.
 
Срокове за анулации и неустойки:
от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване– глоба в размер на 100 лв на турист + сумата за издаден билет;
от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит;
от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване; 
под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване; 
 
Информация:
Офертата важи при минимум 15 туриста;
Ваксинации не са необходими;
Фирмата си запазва правото на размествания в предварително обявената програма, като се запазват включените услуги;
Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за промяна в програмата;
Фирмата не носи отговорност при промяна на цени и полети от авиокомпаниите. В случай на промяна на горивната такса, тя ще е дължима за всички резервации, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана до 20 дни преди отпътуване и ще може да се заплати до 10 дни преди датата на тръгване;
Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 20; Срок за уведомление на недостигнат брой: 30 дни преди датата на отпътуване.
 
Забележки:
•Резервация се прави с депозит 2000 лева. Остатъкът трябва да бъде внесен до 40  дни преди датата на тръгване. 
•При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е  възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от АК-те! ТО си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост!
 
Примерни хотели по програмата:
Hanoi, Hotel La Siesta Classic Ma May 4*
Hue, Hotel Indochine Palace 5*
Hoi An, Le Pavillon Gallery Hoi An hotel & spa 5*
Phnom Penh, Baitong hotel & resort 4*
Siem Reap, Hillocks hotel & Spa 4*
Sai Gon, Eden star hotel & Spa 4*
 
Полетни детайли: 
QR 228 16FEB SOFDOH 1635  2215  
QR 976 17FEB DOHHAN 0135  1210  
QR 971 26FEB SGNDOH 1920  2330  
QR 227 27FEB DOHSOF 0830  1235
Новини