Вашата оценка

По пътя на келтите: Ирландия и Шотландия 2018 - Самолет

Транспорт: Самолет
7 дни / 6 нощувки
Имате въпроси? Обадете ни се? 0700 300 32 на цената на градски разговор
Маршрут:
София - Глазгоу - Единбург - Лох Ломонд, Националния парк Тросахс, замъка Даун - Стърлинг - Дъблин - София
Дати на отпътуване:
22.07.2018 г., 19.08.2018 г.

Добави в желани
Програма
Цени
Хотели
22.07.2018 – 28.07.2018
19.08.2018 - 25.08.2018

1 ден, неделя: полет до Глазгоу
Среща на групата с екскурзовода на летище София, Терминал 1 за полет до Глазгоу в 15.50 ч., пристигане 17.35 ч. местно време /полетът продължава 3 часа и 45 минути/. Настаняване в хотел в района на Единбург. Вечеря по желание. Нощувка.
  • Допълнителна информация за хотел Airth Castle Hotel ****:
Хотелът Airth Castle Hotel **** е разположен в историческото имение на Робърт Брус с едноименния замък, построен през 14 век. Разполага със СПА център /басейн, сауна, вани/ и елегантен ресторант. Изкусно архитектурно решение дава възможност бившите помещения за прислугата да бъдат превърнати в уютен и луксозен СПА хотел с всички удобства за пълноценна почивка.
  • Забележка: полетната информация за 2018 г. може да претърпи промяна.

2 ден, понеделник: Единбург, Параклиса Рослин, шотландска национална вечер
Закуска. Отпътуване за Единбург. Разглеждане на забележителностите на шотландската столица: Единбургския замък - непристъпна крепост, построена на върха на скала, която от 12 век е официалната резиденция на шотландските крале, Кралската миля – старинна улица, където освен исторически забележителности има много магазини и ресторанти, Дворецът Холируд Хаус от 11 век, Катедралата Сейнт Джайлс. Националната Галерия, Монумента на Уолтър Скот – най-големият паметник в света, посветен на писател. Свободно време за посещение на музеи по интереси.
Следобяд отпътуваме с автобуса за посещение на параклиса Рослин, придобил изключителна известност след публикуването на романа „Шифърът на Леонардо” от Дан Браун. Ексцентричният интериор на параклиса, построен от потомците на тамплиерите, не е типичен за шотландските религиозни постройки в готически стил. Но не само това е загадка, а и многото езически символи и отличителните масонски знаци, които са породили тайнствени легенди.
  • Вечерта по желание срещу допълнително заплащане: традиционна шотландска вечеря с националния танц Ceilidh и свирня на гайди в замъка Prestonfield 5*.
Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден, вторник: Лох Ломонд, Националния парк Тросахс, замъка Даун, посещение на дестилерия за шотландско уиски
Закуска. По желание срещу допълнително заплащане: екскурзия до най-голямото и най-красиво езеро в Шотландия – Лох Ломонд. Ще пътуваме на запад към Highlands, край бързи реки, живописни езера и величествени планински върхове. Едночасов круиз по езерото Лох Ломонд, за да се насладим на невероятните гледки към многобройните острови и заобикалящите езерото планини. Спирка в живописното селце Luss, продължаваме през Националния парк Тросахс, земята на легендарния герой Роб Рой.
Посещение на дестилерия за шотладско уиски Glengoyne, дегустация и свободно време за разглеждане на експозицията, магазина и кафенето, след което продължаваме за град Даун, тук ще разгледаме замъка Даун, където е сниман сериалът Игра на тронове. Свободно време за обяд в Даун.
Привечер връщане в хотела. Вечеря по желание. Нощувка.

4 ден, сряда: Стърлинг, Глазгоу, полет за Дъблин
Закуска. Освобождаване на стаите. Отпътуване за град Стърлинг и едноименния замък /13 км/. Построен на висок скалист хълм, този замък в продължение на векове играе ключова роля в шотландската история – именно тук Робърт Брус, в чието родово имение нощувате, побеждава англичаните с помощта на рицарите тамплиери. Стърлинг заслужава внимание и като един от най-добрите примери на Ренесансова архитектура в Шотландия. Разказ за битката при моста на Стърлинг, посещение на монумента на Уилям Уолъс. Отпътуване за Глазгоу /44 км/, където ще направим пешеходна разходка в централната част с разглеждане на Катедралата Свети Мънгоу, площад Джордж Скуеър и Кметството Сити Чембърс. Глазгоу е най-големият шотландски град и трети по численост във Великобритания след Лондон и Бирмингам. Свободно време за посещение на музеи по интереси, Трансфер до летището за полет до Дъблин. Пристигане вечерта, трансфер до хотела, централно разположен. Нощувка.

5 ден, четвъртък: Дъблин, традиционна ирландска вечеря в пъб /жива музика, степ танци/
Закуска. Пешеходен тур в центъра на Дъблин с разглеждане на основните забележителности и посещение на Университета Тринити Колидж, най-старият ирландски университет, основан в 1592 г. и неговата старинна библиотека, съхраняваща безценни илюстрирани ръкописи като евангелието Келската книга. Продължаваме с Георгианския Дъблин – площадите Мериън и Сейнт Стивън Грийн, статуята на Оскар Уайлд, Катедралата Свети Патрик и Крайст Чърч, разходка по моста О’Конъл, единствения в Европа мост, чиято широчина е по-голяма от дължината.
Следобед: свободно време за посещение на музеи по интереси, разглеждане на ирландската столица на амфибия, възможност за посещение на пивоварната Гинес.
  • Вечерта по желание срещу допълнително заплащане: традиционна ирландска вечеря в пъб с жива музика, песни и степ-танци.
Нощувка.

6 ден, петък: замъкът Бларни, Кашелската скала, Корк
Закуска. По желание срещу допълнително заплащане: екскурзия до светините на ирландския дух и история: Скалата Кашел, известна като Скалата на Свети Патрик, резиденция на древните ирландски крале, замъкът Бларни с вградения в стената Камък на красноречието, втория по големина град в Ирландия, Корк.
Бларни се превръща в световна забележителност заради поверието на Камъка, донесен през 1314 г. от Шотландия. Ако го целунете, легнали по гръб, ще добиете дар слово!
Градините около замъка също заслужават посещение!
След Бларни ще се запознаем с Кашелската скала, обект с важно историческо значение, седалището на краля на Мюнстер отпреди норманските нашествия.
Ще пътуваме през две планински вериги, ще се любуваме на прекрасни пейзажи. Разходка, разглеждане на забележителностите и свободно време в град Корк.
Връщане вечерта около 19.30 ч. Нощувка.

7 ден, събота: полет за София
Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището и полет за София.