Вашата оценка

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ИТАЛИЯ И ШВЕЙЦАРИЯ ЛЯТО 2018

Транспорт: Самолет
6 дни / 5 нощувки
Имате въпроси? Обадете ни се? 0700 300 32 на цената на градски разговор
Маршрут:
София – Милано – Лугано – Белиндзона – Теш – Цермат – Женева – Лозана – Монтрьо – Берн – Грюер – Веве – София
Дати на отпътуване:
09.07.2018 г.

Добави в желани
Програма
Цени
Хотели
Полезно
1 ден: София - Теш – Цермат – малкия Матерхорн*
Отпътуване от летище София. Пристигане в Милано в 08:45 ч. Посоката, която поемаме е за Швейцария. Автобусът ще ни остави в планинския курорт Теш, който се намира в подножието на Цермат. Цермат е село в Швейцария, кантон Вале. В района се намират няколко четири хилядници – алпийските върхове Монте Роса, Матерхорн, Дюфур. Цермат е съединен с гребена Горнерграт чрез зъбчата железница, която се изкачва до 1500 м. височина. Тук е най-високото място в Европа, обслужвано с лифт, който се изкачва на 3820 м. височина (Малкия Матерхорн). При подходящи метеорологични условия се предвижда изкачване* (по желание) Автомобилите са забранени в Цермат. Тук жителите и гостите могат да се придвижват единствено с електромобили, а най-близкото място, на което се паркират автобуси и автомобили, е жп гарата в съседния курорт Теш. Сред улиците на изключително чистия курорт Цермат се движат дори каляски, теглени от коне, като в приказките на Шарл Перо. Нощувка в района на планинския курорт Егъл.

2 ден: Женева – Лозана – Монтрьо
Закуска. Свободен ден сред планинските пейзажи на Швейцария или целодневна екскурзия до Женева, Лозана и Мотрьо. Панорамна обиколка: международния квартал Плас де Насион, Пале де Насион (седалище на ООН), Седалището на Червения кръст. Пешеходно разглеждане на Женева: залива със 140-метровия фонтан и бреговете на езерото, кея на Мон Блан - десния бряг на езерото, острова на Жан-Жак Русо със статуята на големия френски философ и писател, стария град, Плас Ньов, катедралата Сен Пиер, в която се е намирало училището на Калвин, къщата Тавел – най-старата къща на Женева. Продължаваме за Лозана и ще разгледаме Катедралата, Площад Румин, Музея на изкуствата и Историческия Музей, Катедралата Свети Лоренц. Свободно време и отпътуване за Монтрьо – кратка спирка за разходка по дългата 7 км крайбрежна алея, украсена ежегодно със забележителни скулптури от зеленина и цветя, фото пауза пред статуите на Рей Чарлз, Набоков, Би Би Кинг, Фреди Меркюри. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден: Берн – Грюер – Веве
Закуска. Свободен ден сред планинските пейзажи на Швейцария или целодневна екскурзия до Берн, Грюер, и Веве. Отпътуване за Берн, столицата на Конфедерация Швейцария. Разглеждане на Стария град на Берн - Беренплац, Марктгасе, Часовниковата кула, Кметството, Катедралата. Свободно време и Посещение на Грюер. Градчето и атрактивната средновековна крепост лежат в средата на фрибургското зелено предалпийско подножие. Самият замък Грюер се счита за един от най-запазените, красивите и автентичните на територията на цяла Швейцария. Самата гледка на извисяващите се кули на двореца над Стария град на Грюер е гледка, която трудно може да се опише. Разходка около един час в самото градче. Отпътуване за швейцарска ривиера и принадлежащият й курорт Веве, седалище на гиганта Нестле. Разходка и до статуята на Чарли Чаплин. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден: Цюрих - Люцерн - Милано
Закуска. Отпътуване За Цюрих. Туристическа програма града на банките и часовниците: Банхофщрасе, кейовете, градската катедрала, Фраумюнстер. Свободно време. Отпътуване За Люцерн. Туристическа програма в Люцерн: Дървения мост Капелбрюке с водната кула, сградата на абатството, фонтана с мадоната и монумента на лъва – символ на града. Продължаване към Италия. Нощувка в или района на Милано или Бергамо.

5 ден: Лугано – Белиндзона
Закуска. Свободно време или еднодневна екскурзия до Лугано (Швейцария) и Белиндзона. Кратка разходка в курортното градче и по желание разходка с корабче по Луганското езеро. По време на тази разходка ще може да се насладите на живописните край езерни пейзажи. След това отиваме до Белиндзона или както го наричат още градът на замъците. Той е и столица на швейцарската област Тичино. По възможност разглеждане на един от трите средновековни замъка (UNESCO): Кастел Гранде, Кастело ди Монтебело – най-впечатляващият, Кастело ди Сасо Корбаро – с най – красивия пейзаж към долината Тичино. Отпътуване за района на района на Милано или Бергамо. Нощувка.

6 ден: Милано – София
Закуска сух пакет. Трансфер до летището и полет за България в 09 часа. Пристигане в София.