Вашата оценка

Едно пътешествие през вековете : Израел и Йордания с полет от Варна

Транспорт: Самолет
6 дни / 5 нощувки
Имате въпроси? Обадете ни се? 0700 300 32 на цената на градски разговор
Маршрут:
Варна – Тел Авив –Яфо – Йерусалим – Витлеем – Йерусалим - Джераш – Небо – Мадаба - Петра – Аман – Каср Ал Яхуд - Йерихон - Кумран – Мъртво море – Витлеем – Лод – летище Бен Гурион – Варна
Дати на отпътуване:
18.04.2018 г.

Добави в желани
Програма
Цени
Хотели
Допълнителни услуги
Полезно
Резервация
ПРОГРАМА
1-ви ден : Тел Авив-Яфо – Йерусалим - Витлеем
Среща на летище Варна в 10:00ч. Полет Варна – Тел Авив в 12:00ч. Около 14:20 пристигане на летище Бен Гурион (Тел Авив). Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение, предлагащо неоценима гледка към Тел Авив с неговите плажове: посещение в района на старото пристанище с чудесни ресторанти, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички. Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотел във Витлеем. Вечеря и нощувка.

2-ри ден : Витлеем - Йерусалим
Закуска. Туристическа програма в Йерусалим.
Панорамна гледка от Маслинения хълм към столицата Йерусалим. Разположен е в южната част на плато, част от Юдейските планини, включващо Елеонския хълм на изток и хълма Скопий на североизток от центъра на града. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина - традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес това събитие напомнят една базилика, посветена на страданията Христови и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години; Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) - това e улицата в древния Йерусалим, по която е минал с кръста Исус Христос към мястото на разпятието — Голгота; храмовият комплекс Божи гроб – най-святото място на Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос; Стената на плача - единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Това название идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма; Хълмът Сион (Давидовият град) – гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря.
Посещение на рожденото място на Господ Исус Христос и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ във Витлеем - голямата забележителност на града. Според библейско пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Вечеря и нощувка във Витлеем.

3-ти ден : Йерусалим- Джераш – Небо - Мадаба – Петра
Закуска. Преминаване през Новия град на Йерусалим: парламента на държавата Израел (Кнесет), Министерствата, Музея на Израел /отвън/.
Преминаване от Израел в Йордания през граничния пункт Аленби. Отпътуване за най-добре запазеният римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър -Джераш(древният Гераса), основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр. н.е., по-късно станал част от процъфтяващите и космополитни градове на гръко-римския Декаполи. Ще видите триумфалната арка на имп. Адриан, форумът с овална форма, хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (богинята покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър и много църкви от ранното Средновековие.
Посещение на планината Небо – прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Моисей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Моисей умира там. Смята се, че това е и мястото, на което е погребан. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV век и е изградена в памет на мястото, където умира Моисей. В нея са запазени красиви мозайки. Отпътуване за Петра. Настаняване в хотела, вечеря и нощувка.

4-ти ден : Петра - Аман
Закуска. Организирана обиколка на Петра, столицата на Набатейците. През 2007 година е избранa за едно от Седемте нови чудеса на света. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса ("Долината на Мойсей"). Първите известни обитатели са едомците, живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Свещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му - изсечени в скалите сгради, са запазени непокътнати: Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Заминаване за Аман. Oбиколка в столицата на Хашемитското кралство Йордания - Аман. Вечеря и нощувка в Аман.

5-ти ден : Аман/ Каср Ал Яхуд / Йерихон/ Кумран /Мъртво море/ Витлеем
Закуска. Отпътуване за границата и преминаване в Израел. Посещение на Каср Ал Яхуд – мястото където Йоан Кръстител кръщава Исус Христос в река Йордан. Отпътуване за Йерихон - най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света: поглед към Манастира на изкушенията - намира се в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи.
Възможност за посещение на Кумран – известен с откритите там най-древни ръкописи, на иврит oт Старият Завет. Заминаване за Мъртво море - най-ниското място в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за къпане в най-соленото море. Отпътуване за Витлеем. Вечеря и нощувка.

6-ти ден : Лод – летище Бен Гурион
Закуска. Посещение на църквата "Св. Георги" в Лод. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за България в 15:05 ч.. Пристигане на летище Варна около 17:40 ч.