Вашата оценка

Екскурзия Петербург и Москва със скоростния влак САПСАН

Транспорт: Самолет
8 дни / 7 нощувки
Имате въпроси? Обадете ни се? 0700 300 32 на цената на градски разговор
Маршрут:
София - Петербург - Петерхоф - Ермитаж - Царско село - Москва - Коломенское - Царицино
Добави в желани
Програма
Цени
Хотели
Невероятно пътуване през Русия със скоростния влак "SAPSAN"от Петербург до Москва!
Ще видите традиционен церемониал в Кремъл от Почетния караул!
Включено посещение на световноизвестни обекта, от които са в списъка на ЮНЕСКО: Царско село, Петерхоф, Московския Кремъл, Червения площад, Коломенское с уникалния дворец на Алексей Романов!

Ден 1 /04.08.2018, събота София – Петербург
Тръгване от София в 12:30ч с полет на Аерофлот през Москва. Кацане в Санкт Петербург 19:40ч, посрещане, трансфер и настаняване в хотел "Азимут" 4* https://de.azimuthotels.com/Russia/azimut-hotel-saint-petersburg/ в стаи категория СМАРТ (напълно реновирани! ) Нощувка.

Ден 2 /05.08.2018, неделя Петербург
След закуска панорамна обиколка на града с екскурзовод: Невски проспект, Зимния дворец, Дворцовия площад, Марсово поле, Василевски остров и др., посещение на Петропавловската крепост, построена от Петър І, където са погребани руските царе. След обяд посещение с екскурзовод на ансамбъла Дворцов площад и Ермитажа – един от най-богатите музеи в света с картини на Леонардо да Винчи, Рубенс, Ван Гог и др. Вечерта посещение по желание на балетна постановка в един от водещите в това изкуство световноизвестни театри на Петербург.

Ден 3 /06.08.2018, понеделник Петербург – Царско село
След закуска екскурзия до Царско село – величествената лятна резиденция на руските царе. Посещение на пищния Екатеринински дворец с уникалната Кехлибарена стая и дворцовия парк, богато украсен с мраморни статуи, павилиони и мостове. Обяд в ресторант. Връщане в Петербург,
посещение на Исакиевския събор – символ на бившата руската столица и храма Възкресение Христово – един от шедьоврите на руската църковна архитектура. Вечерта вечеря в ресторант с типично руска кухня и фолклорна програма. Нощувка.

Ден 4 / 07.08.2018, вторник Петербург – Петерхоф - Москва
След закуска екскурзия в Петерхоф – извънградския дворец на Петър I, наречен „Столицата на фонтаните” заради поразително красивите си фонтани и каскади, превъзхождащ по великолепие много дворци, включително френския Версай. Разглеждане на Големия Дворец - Тронната, Балната зала и др., посещение на „Нижний парк” – прекрасния ансамбъл с фонтани, неслучайно определян от специалистите за един от най-хармоничните и стилни паркове в света. Връщане в Петербург в късния следобяд. Отпътуване за Москва около19:00 ч. със скоростния влак „Sapsan”. Пристигане в Москва окло23:00. Посрещане и трансфер до хотел „Измайлово” http://www.izmailovo-delta.com/ или подобен. Нощувка.

Ден 5 /08.08.2018, сряда Москва
След закуска, панорамна обиколка на руската столица - Червеният площад с мавзолея на Ленин, Александровската градина, Московския университет; Държавната Дума; Театралния площад; съвременния район - Москва сити. Посещение на Катедралата „Василий Блажени” и „Христос Спасител” – най-голямата руска катедрала, символ на възраждащата се християнска Русия. Фотостоп на панорамна площадката на „Воробъевые горы”, откъдето се открива великолепна гледка към Москва. Разходка из Мемориалния комплекс на жертвите от Втората Световна война в парка Поклонна гора. Разходката продължава по чаровните улички на Стария Арбат. Свободно време. Следобед посещение на Третяковската галерия и разглеждане на нейната ценна колекция. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 6 / 09.08.2018, четвъртък Москва – Коломенское – Царицино – Москва
След закуска, свободен ден за самостоятелно разглеждане на руската столица или по желание екскурзия до Коломенское - резиденция на великите московски князе и руски царе, с включено посещение на двореца на Алексей Романов. Уникалният архитектурен ансамбъл представлява голяма художествена и историческа ценност, поради което Коломенское е включено в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 1994 г., наред с Московския Кремъл и Червения площад. След обяд посещение на дворцово-парковия ансамбъл и архитектурен резерват Царицино – величествена резиденция на руската императрица Екатерина II. Свободно време за разходка из красивия парк с фонтани и езера. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 7 / 10.08.2018 , петък Москва
Закуска и отпътуване с автобус за екскурзия в Кремъл. Пешеходна екскурзия Ивановския площад, Цар Топ и Цар Камбана; с посещение на Успенската, Архангелската и Благовещенската църкви и Дворцовия площад. На Катедралния площад в Кремъл ще видите церемонията по развода на пеши и конни караули от президентския полк. В церемонията участват рота от специалния караул и почетен кавалерийски ескорт от президентския полк, като това става под звуците на музика, изпълнявана от президентския оркестър. Посещение на Оръжейна палата. Връщане в хотела.

Ден 8 /11.08.2018 , събота Москва - София
Трансфер за летище и отпътуване в 08:20ч директен полет на Аерофлот за София. Кацане в България в 11:35ч Край на програмата.