Вашата оценка

УЕЛС - ЗЕМЯТА НА ПЕСЕНТА

Транспорт: Самолет
7 дни / 6 нощувки
Имате въпроси? Обадете ни се? 0700 300 32 на цената на градски разговор
Маршрут:
София – ЛОНДОН – Кардиф - Национален Парк Пемброукшир - Тенби: - Абърейрън - Залива Кардигън – АБЪРИСТУИТ - Национален Парк Сноудония – Ландудньо - ЛОНДОН - София
Дати на отпътуване:
01.09.2018 г.

Добави в желани
Програма
Цени
Полезно
Елате с нас в Земята на Червения Дракон и Жълтият Нарцис! Земята, дала на Британия Легендата за Камелот, Крал Артур и магьосника Мерлин, но също и сър Джордж Еверест.... Земята с най-много замъци на квадратна миля – над 600 средновековни замъци, повече от където и да било по Света, Скалисти брегове, изумрудено зелени национални паркове, могъщи крепости и романтични крайбрежни градчета, заснежени планини ....и невероятни гурме шедьоври !

1-ВИ ДЕН : София – ЛОНДОН – ПРИСТИГАНЕ В УЕЛС / Гурме тур КАРДИФ

Полет София-ЛОНДОН ХИЙТРОУ с АК БЪЛГАРИЯ ЕЪР. Излита в 06:35ч. Каца в 08:05ч. Трансфер до столицата на Уелс – Кардиф. Настаняване в Exchange Hotel за 2 нощувки база закуска. Запознанството ни със Уелс започва с.....гурме сафари, както го наричат тук: посядаме за дегустация в различни заведения на различни места в Центъра на Кардиф, за да опитаме 3-курсови менюта в различни битови и исторически заведения. По време на този Гурме тур/включен в цената/, групата ще опознае старинният център на Кардиф, и Залива, и ще се наслади на шедьоврите на уелската кухня, акцентуваща на зайците, сезонните зеленчуци, овчето сирене, хлябът със семена...и определено много на уелската бира/сайдер/. Уелсците се гордеят със своята кулинария и с удоволствие говорят за нея: ще научите най-различни факти и тайни за местната кулинария, за изискани ястия, поднасяни на уелския принц и за доста по-традиционните народни пъбове. Подбрали сме за Вас заведения с дух и история!!! Разходка с воден бус до Залива на Кардиф, за да уважим многобройните кафенета там и да видим какво предлага Залива като десерти.
Нощувка в Exchange Hotel, разположен в Залива, предлагащ не само кулинарни изкушения /вече няма да имате сили/, но и многобройни бутици, галерии, магазинчета за традиционни занаяти....

2-РИ ДЕН : КАРДИФ - ВЕЛИКДЕНСКА ЛИТУРГИЯ – ЗАМЪКА КАРДИФ

Закуска. Посещение на Великденска литургия. Свободно време за обяд. По желание: Великденски обяд с агнешко в местен ресторант /уелсците, както и ние, почитат Великденската трапеза най-вече с агнешко/. Или свободно време за собствено проучване на старинните улички и тайни кътчета в центъра на Кардиф.
Следобед - Посещение на Замъка Кардиф (1-часова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа). Разположен всред разкошни паркови градини в самия център на столицата,Замъкът е една от емблемите на Уелс и от ключово историческо значение. Стените на Замъка и неговите приказни кули крият 2 000 години история.

3-ТИ ДЕН: Музеят на открито Св.Фаган - Национален Парк Пемброукшир - ТЕНБИ

Закуска. Този ден е посветен на Музеят на открито Св.Фаган (обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа), представящ живота, бита, традициите, занаятите и обичаите на Уелс през вековете. Националният Исторически Музей на Уелс, разположен във феодално имение от 16ти век, и заобиколен от 100 акра паркова площ, е един от най-големите Музеи на открито в Европа. След като сме надзърнали в уелската история, се отправяме към Национален Парк Пемброукшир, известен с романтичните си крайбрежни градчета и секващо дъха крайбрежие. Пешеходна туристическа обиколка на рибарското и пристанищно градче Тенби: средновековни крепостни стени от 13ти век, Замъка Тенби, Имението на Тюдорите, Галерията на Изкуствата....и още много много интересни кътчета и уютни кафенета, скрити в тесните калдъръмени вити улички на Тенби. Настаняване в Fourcroft Hotel за 1 нощувка база закуска.

4-ТИ ДЕН: ТЕНБИ – АБЪРИСТУИТ – ЗАМЪКЪТ ПЕМБРОУК

Закуска. Денят ни започва с посещение на Пемброук Кесъл, родното място на Крал Хенри 7-ми, (включени входни такси и екскурзоводска беседа). Тази величествена крепост, идилично разположена на бреговете на реката, играела ключова роля в Британската История. След приключване на тура и екскурзоводската беседа, свободно време за разходки и снимки в Замъка - Шедьовър на Уелската Архитектура. Продължаваме по крайбрежието на Среден Уелс. Спираме за обяд и разходка в красивото пристанищно градче Абърейрън, предлагащо секващи дъха гледки към Залива Кардигън. Настаняване в Абъристуит в Richmond Hotel за 1 нощувка база закуска. Свободното ни време привечер можем да вземем влакчето Aberystwyth Cliff Railway, за да се насладим на изумителните гледки към града, а също и да надникнем през най-голямата в света камера обскура, предлагаща ни птичи поглед към 1000 кв.мили земя и море.

5-ТИ ДЕН: АБЪРИСТУИТ – Замъка Конуи Касъл -ЛАНДУДНЬО

Закуска. Днес ще пътуваме през вторият Национален Парк, който ще видите по време на нашето уелско пътешествие – Национален Парк Сноудония. Пътуваме през планиски склонове към живописното курортно градче Портмейрион. Пешеходна туристическа обиколка: ще се насладим на фантастичните му градини (датиращи от 18ти век), ще научим историята му и ще отморим следобеда в някое от уютните му кафенета или арт магазинчета. За киноманиаците – тук е сниман филмът „Затворникът”. Продължаваме в посока север. Посещение на Замъка Конуи Касъл (1-часова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа). Конуи Касъл е невероятно място, в което човек би се изгубил с удоволствие. Средновековните стени са почти непокътнати, над тях се извисяват 21 крепостни кули, в града – крепост се влиза през 3 автентични порти. Крепостта е не само една от най-могъщите, но и една от най- модерните през Средновековието. В почти всяка от бойните кули има средновековна...тоалетна. Отправяме се директно към една от кулите, от която се открива секваща дъха гледка към крепостния град. След приключване на тура и екскурзоводската беседа, свободно време за разходки и снимки. Тази нощ ще преспим във викторианското градче Ландудньо. Настаняване в LLandudno Bay Hotel за 2 нощувки база закуска.

6-ТИ ДЕН: НАЦИОНАЛЕН ПАРК СНОУДОНИЯ

Закуска. Отправяме се на пътешествие в магичния Национален Парк Сноудония – Планината Сноудон е най –високата в Британия и Уелс. Качваме се до подножието връх Сноудон със зъбчата железница Snowdon Mountain Railway (3,5 ч пътешествие, билет за влакчето - включен в цената). Под нас се разкриват наистина приказни гледки. Продължаваме към гр. Кернарфън. Посещение на Замъка Кернарфън (ЮНЕСКО), построен от Крал Едуард 1-ви (1-часова обиколка с включени входни такси и екскурзоводска беседа). След приключване на тура и екскурзоводската беседа в Замъка, свободно време за разходки и снимки в градчето.Следва тур с Дегустация и Вечеря за Сбогом в местна винарна – дегустацията включва всички продукти винарната- много сайдер, вино и...ябълков сок (вечеря с дегустация на вина и сайдер - включени в цената)

7-МИ ДЕН: ЛОНДОН - София

Закуска. Свободно време за разходки в Ландудньо. Вземаме си СБОГОМ с Уелс и трансфер до Лондон. Полет ЛОНДОН ХИЙТРОУ – София с АК БЪЛГАРИЯ ЕЪР. Излита в 17:35ч. Каца в София в 22:45ч.