Вашата оценка

Малайзия, Сингапур и о-в Бали

Транспорт: Самолет
12 дни / 10 нощувки
Имате въпроси? Обадете ни се? 0700 300 32 на цената на градски разговор
Маршрут:
София – Доха – Куала Лумпур - Сингапур - Бали - Доха - София
Дати на отпътуване:
16.02.2019 г.

Добави в желани
Програма
Цени
Полезно
В тази програма сме се постарали да съчетаем едни от най-завладяващите дестинации в Югоизточна Азия. Космополитни градове, бурноразвиващи се икономики, екзотична природа и още по-необикновена култура, религия и бит ще привлекат вниманието Ви и оставят незабравими спомени.

На изток мъдрите хора казват: Миналото го няма. Бъдещето е неясно.Пътувайте сега!

Акценти и предимства на програмата:
1. Съчетаване в един тур на три различни екзотични страни и култури.
2. Специално подбрани хотели с отлична локация на пешеходно разстояние от основните
забележителности в Куала Лумпур и Сингапур.
3. Богата екскурзионна програма и възможност за плаж и почивка на о.Бали.
4. Най-подходящото време през годината за посещение на тези дестинации.
5. Опитен водач , запознат в детайли с местните вярвания, обичаи и традиции, водил повече от
десет организирани групи.
6. Полети с Катарски авиолинии – гаранция за качество и комфорт.
7. Конкурентна и атрактивна цена.

ПРОГРАМА :
Ден1 : София – Доха – Куала Лумпур
Тръгване от София с полет QR 228 в 11:55 ч.. Пристигане в Доха в 17:30 ч. Продължаваме в 19:35 ч. същата вечер за Куала Лумпур, Малайзия.

Ден2 : Куала Лумпур
Пристигане в Куала Лумпур в 07:45 ч. Посрещане от местен гид и обиколен сити тур на града, започващ с изглед към Петронас Тауърс (най-високите в света кули-близнаци), предвидили сме и фото-пауза, продължаваме с Бату Кейв – една от забележителностите на града - пещера с хиндуистки храмове и забележителна позлатена статуя на входа.Следва посещение на Кралската фабрика за калаени изделия – изкуство доведено до съвършенство от местните майстори. Турът продължава с посещение на паметника на националното помирение, построен в края на изтощителна 20-годишна гражданска война, следва посещение на новия
дворец на султана. Посещение на фабрика за батик (местно изкуство за рисуване върху коприна и памук). Площадът на независимостта е следващата спирка. Там се намира и богато украсената сграда на Султан Абдул Самад, построена в мавритански стил през 1897г. Там е и сградата на британската администрация, която е един от символите на Куала Лумпур. В края на тура посещаваме шоуруум на местните производители на шоколад. Настаняване в хотел в центъра на Куала Лумпур (DoubleTree by Hilton hotel 5* или подобен). Свободно време за адаптиране с климата и часовата разлика. Нощувка.

Ден3 : Куала Лумпур
След закуска свободно време за развлечения и разглеждане на забележителности, които не са включени в програмата (телевизионната кула, кулите-близнаци, птичия парк, аквариума, улицата с местни кулинарни специалитети). В края на деня - време за вечеря в някой от екзотичните ресторанти. Нощувка.

Ден4 : Куала Лумпур - Сингапур
След закуска - свободно време и освобождаване на хотела. Следобед кратък полет за Сингапур. Посрещане на летището от представител на фирмата партньор и трансфер до хотел Peninsula Excelsior Hotel 4* (или подобен), разположен на удобно място за пешеходни разходки до Мерлиона и старата част на града. Нощувка в Сингапур.

Ден5 : Сингапур
След закуска започва сити-тур. Този уникален град, разположен почти на екватора, удивлява със своята история, четири официални езика и етническа толерантност. Ще посетим: Чайнатаун, Малката Индия, уникалната градина с орхидеите (градът е бил световен център за търговия с тези прекрасни цветя), символа на града -
Мерлиона (статуя на същество с глава на лъв и опашка на русалка), тук ще спрем за фото–пауза. Следват спиращи дъха фамозни сгради и съоръжения – сградата на Парламента, най-високото виенско колело Singapore Flyer, високо 165 метра и емблематичния за Сингапур хотел Marina Bay Sands 5*. Свободно време и нощувка.

Ден6 : Сингапур - Бали
Свободно време до 15 часа. Следобед трансфер до летище и полет за Денпасар в 18:30 ч, главния град на о. Бали. Посрещане и трансфер до хотел Melia Nusa Dua 5* или подобен. Нощувка.

Ден7 : Бали
Отправяме се за първия целодневен тур. Остров Бали е прочут с традиционните си танци. След закуска е време за тура Баронг и Кинтамани. Екскурзията включва традиционните танци Баронг, пресъздаващи истории от хиндуистката Библия Рамаяна, обогатени с езическите вярвания на местното население. Ще посетим местни майстори на дърворезбата, плантация с местни подправки и дегустация на фамозното кафе Лавак. По обяд стигаме до местността Кинтамани - връх Батур и езерото Батур. Обяд. На връщане ще посетим храма Tampaksiring, известен като ‘The Fountain of Youth” и „Holy Spring”. Местните вярват, че водата от този извор пречиства и подмладява. По пътя към хотела има възможност да се слезе в Кута. Там е мястото за развлечения и шопинг в Бали. Нощувка.

Ден8 : Бали
Свободен ден в Бали за развлечения, плаж или екскурзии по желание.

Ден9 : Бали
След закуска започва вторият целодневен тур. В началото се посещава кралският храм Таман Аюн (в превод красива градина). Следва посещение на местността Бедугул, където се намира езерото Бератан с култовия храм в него Ulun Danu – един от символите на Бали. Той е построен в чест на Богинята на водата. Следва спирка в местен пазар за цветя и плодове и гората на маймуните. Привечер ще преживеем мечатата на всеки турсит дошъл тук - залез над прочутия храм в морето Tanah Lot (в превод земя в океана). Той е бил изграден през 16 век. Хинду монасите от Ява, идващи в Бали, са изграждали храмове до водата, които ползвали предимно за пречистване на душата и ума. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден10 и 11: Бали
Свободни дни за плаж, почивка и други развлечения.

Ден12 : Бали - Доха - София
Свободен ден. Освобождаване на стаите по обяд и продължаване на плажа до вечерта. В 16:00 ч. - трансфер до летището. Директен полет QR963 за Доха в 19.00ч. Пристигане в Доха в 00:20 ч.сутринта. Продължение за София в 06:55 ч. QR 227. Пристигане в София в 11:15 ч.