Вашата оценка

Великден в Гърция - Alia Palace Luxury 5*

Транспорт: Автобус
4 дни / 3 нощувки
Имате въпроси? Обадете ни се? 0700 300 32 на цената на градски разговор
Маршрут:
София - Солун - Пефкохори - София
Дати на отпътуване:
06.04.2018 г.

Добави в желани
Програма
Цени
Хотели
1-ви ден 06.04.18 София - Солун - Пефкохори
Отпътуване от София в 8.00 ч. от Автогара Сердика , Дупница - 9.00 ч., Благоевград - 9.30 ч., Сандански - 10.30 ч. по маршрут Кулата - Солун - Халкидики. Пристигане в Солун около 13.00 часа. Свободно време за разходки и разглеждане на Бялата кула, паметника на Александър Македонски , Арката на Галерий , църквата „ Св.Димитър ‘’.
В 16.00 часа отпътуване за Халкидики, полуостров Касандра, - селището Пефкохори, на около 90 км от Солун магистрален път. Настаняване в хотела и специална напитка за Добре Дошли. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден 07.04.18 Пефкохори - Света гора ( Атон )
Закуска. Свободно време или по желание можете круиз около западната част на автономната монашеска република Атон. Качването на кораба може да бъде от пристанището Ормос Панагиас-Ситония или от Уранополи -Атон. Екскурзията се провежда при благоприятно атмосферно време. По време на разходката от палубата на кораба ще разгледате осем манастира, сред които и един от най-впечатляващите – руския манастир „Св. Панталеймон“. За части от секундата ще зърнете и купола на българския манастир „Св. Георги Зограф“. За достъп до Света Гора за мъжете се изисква специална виза, а за жените е напълно забранен.
Връщане в хотела . Традиционна вечеря след полунощ – сума ‘’Магерица‘’, великденски яйца и богат бюфет. Нощувка.

3-ти ден 08.04.18 Пефкохори - Великден!
Закуска. Разходка в Пефкохори и посещение на църквата за неделната великденска служба.
По желание и предварителна заявка предложение за разходка и опознаване на Касандра - западния ръкав на Халкидки, познат в миналото с името Флегра. Защо Флегра ще научите по време на нашата кратка разходка до селищата Афитос и Калитея.
Празничен великденски обяд в ресторанта Алиа Палас
Програма с музика на живо и много настроение със сиртаки и хасапико!
Обядът продължава до късния следобед.

4-ти ден 09.04.18 Пефкохори - София
Закуска. Отпътуване за България в 11:30 ч.