Вашата оценка 3.59 от 10 гласа

ПЕРУ - Древните империи на Южна Америка: богове, мистерии и природни чудеса

Вид транспорт
Самолет
Маршрут
София – Амстердам - Лима - Арекипа - Каньонът Колка – Чивай - Колка - Круз дел Кондор - Пуно - Куско - Свещената Долина – Писак – Оянтайтамбо – Агуас Калиентес - Мачу Пикчу - Куско - Лима – Амстердам - София
Продължителност
12 дни / 10 нощувки
Дати на отпътуване
19.03.2023
Оферта № Е692

от 5998 лв.
Дата Цена Запитване
19.03.2023 от 5998 лв. Запитване
STOP SALE за дата 19.03.2023 ! 

Ден 1 : София – Амстердам - Лима
Отпътуване за Перу. Пристигане в Лима. Трансфер до хотела. Нощувка.
Ден 2 : Лима - Арекипа (закуска, вечеря)
Ранна закуска. Трансфер до летището в Лима. Полет в 10:25 ч. за Арекипа. Заобиколена от 3 вулкана и изградена от светъл вулканичен камък, Арекипа – “Белият град” – притежава единствена по рода си архитектура, заради която е включена в списъка за Световното  и историческо наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на колониалния център, централния пазар, ще видите и църквата “La Compania”, вероятно най-важната в град Арекипа. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Ден 3: Арекипа – Каньонът Колка - Круз дел Кондор - Чивай (закуска, вечеря)
Ранна закуска. Отпътуване към Каньонът Колка. По време на пътуването ще преминем през Pampa Cañahuas в Националния резерват Aguada Blanca, обитаван от стада викуня и алпака (южноамерикански камили). Достигане до Круз дел Кондор, откъдето се разкрива невероятна гледка към каньона с дълбочина от около 1000 метра и отвесни скали от 3000 метра. От тази площадка при късмет може да се види и величествения полет на кондорите, които понякога лететят на няколко метра от туристите. По пътя разглеждане на колониалните градове и църквите на Янке, Копораке, Ахома и Мака. Свободно време. Вечеря. Трансфер до хотела. Нощувка.
Ден 4: Чивай – Пуно (закуска, вечеря)     
Ранна закуска. Отпътуване за Пуно. Маршрута предлага невероятни природни пейзажи. По пътя ще преминете през малки градове, както и красива лагуна, наречена Lagunillas, където могат да се видят ферми за пъстърва, а при късмет, може да видите и фламинго от Андите и много други птици от Андите. Трансфер по водите на езерото Титикака до уникалните „Плаващи острови“ на Урос - изградени от тръстика. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Ден 5: Пуно - Куско (закуска, вечеря)
Закуска. Отпътуване към Куско по високото плато Колао. Преминаване през ранчото La Raya, където може да видят стада от викуни и лами. Пътят преминава покрай прекрасното езеро Wacarpay, което предлага невероятна гледка към планините, отразени в спокойните му води. Пристигане в Куско. Вечеря. Нощувка.
Ден 6: Куско – Свещената Долина - Писак - Оянтайтамбо (закуска, вечеря)
Ранна закуска. Отпътуване към Свещената долина на инките. Посещение на живописния индиански пазар Писак, рай за пазаруване в Андите в уникална атмосфера. Следобед, преминавайки през градовете Калка и Урубамба, посещение на крепостта на инките и цитаделата на Оянтайтамбо, построени да пазят входа на тази част на долината и да я предпазват от евентуално нашествие от племената. През втората половина на деня следва посещение на руините на град Оянтайтамбо, разположен на около 60 км от Куско в края на Свещената долина, чудесен пример за архитектурата на инките. В средата на 15 век императорът на инките Пачакути завладява град Олантайтамбо и го построява отново като религиозен, политически и военен комплекс. По време на испанското завладяване на Перу, Оянтайтамбо служи като щаб на Манко Инка, лидерът на съпротивата, който се оттегля в Оянтайтамбо след поражението си при обсадата на Куско през 1536 г. След това той успешно побеждава испанците в битка при Оянтайтамбо, като наводнява долината отдолу. Испанците, водени от Ернандо Писаро, впоследствие се върнаха с много по-голяма армия и в крайна сметка поемат контрола над Оянтайтамбо, докато Манко Инка бяга в град Вилкабамба. Крепостта е разположена от западната страна в района, известен като Aracma Ayllu, и се състои от серия от внушителни тераси, храмове, платформи, пътеки и стени и предлага отлична гледка към околностите, самия град Оянтайтамбо е построен на планината Pincuylluna срещу руините. Вечеря. Нощувка.
Ден 7: Оянтайтамбо - Агуас Калиентес - Мачу Пикчу - Куско (закуска, вечеря)
Ранна закуска. Отпътуване за Агуас Калиентес с влак. Това пътешествие с продължителност от 1ч. и 30 мин преминава през тесен, красив пролом на река Урубамба. Изкачване с автобус до Мачу Пикчу. Изгубеният град на инките, преоткрит едва преди век, очарова всички посетители, не само със заобикалящата го мистерия, но и с невероятната красота на обекта и околните пейзажи. Всяка сутрин преди изгрев слънце първосвещеникът с малка група ходел до Мачу Пикчу, за да даде знак за настъпването на новия ден. Храмът на Луната, един от трите големи храма в района на Мачу Пикчу. В непосредствена близост до Храма на Луната е Голямата пещера, друг свещен храм с фина зидария. Другите големи местни храмове в Мачу Пикчу са Храмът на Кондора, Храмът на трите прозореца, Главният храм, „Незавършеният храм“ и Храмът на слънцето, наричан още Тореон. След това предстои обиколка на Цитаделата, като ще посетим Главния площад, Кръглата кула, Свещения слънчев циферблат, Кралските квартали и Храма на трите прозореца.  Свободно време за разглеждане и снимки. Връщане в Агуас Калиентес. Трансфер до Куско с влак. Вечеря. Нощувка.
Ден 8: Куско (закуска, вечеря)
Закуска. Обиколката на град Куско започва с улица San Blas Артистичният барио (Квартал) от тесни и високи улици и красив малък площад. В този барио живеят множество художници и занаятчии, там се намират работилниците на известни семейства като Мендевил Олаве и Мерида. Ще преминете през Хатунрумивок - тясна пешеходна улица. Известна със своите стени на инките, където огромни камъни са прецизно издълбани, за да паснат един на друг без кал или бетон. Ще откриете шедьовъра, 12-ъгълен камък, около средата на улицата. Каменната зидария на инките е невероятна, всъщност толкова добра, че испанските завоеватели често използват старата структура на инките като основа за собствените си сгради.
Свободно време. Централният пазар е един от най-старите в Куско, основан през 1925 г.; въпреки това, той не е претърпял съществени промени, и все още се слави като най-големият център за снабдяване на града. Ако търсите дреха от алпака, прясно приготвен сок, торбичка нектарини или някои вкусни подаръци за вашите роднини или приятели у дома, тук със сигурност ще откриете. Следобед посещение на внушителната крепост Sacsayhuaman, стратегически построена на хълм с изглед към град Куско и известна с огромните си издълбани камъни, някои от тях високи над 9 м / 30 фута и с тегло над 350 тона. Вечеря. Нощувка.
Ден 9: Куско - Лима (закуска, вечеря)
Ранна закуска. Трансфер до летището в Куско. Полет в 08:30 ч. за Лима. Обиколка и запознанство с модерна и колониална Лима. Посещение на Мирафлорес – съвременен район, разположен на брега на Тихия океан, както и на Парка на Любовта. Продължаваме с Пласа де Армас – централния площад, в сърцето на стария град, където се намират Катедралата, Кметството и Президентският дворец. Ще посетим църквата Сан Франсиско, една от най-старите в града. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
Ден 10 : Лима Амстердам (закуска)
Закуска. Свободен ден в Лима. Вечерта полет за Амстердам. 
ДЕН 11 : Амстердам
за дата 13.11.22г
Пристигане в Амстердам в 15.25ч. Придвижване с шатъл /обществен транспорт до хотел в района на летището/ Настаняване в хотел. Нощувка.
за дата 19.03.2
Пристигане в Амстердам. Отпътуване за София. Пристигане в София в 19.35ч.
Ден 12 : Амстердам – София
за дата 13.11.22г
Отпътуване за България. Пристигане в София.
 
Цени: Възрастен в двойна стая Единична стая Трети възрастен, в двойна стая
Pедовни цени 5998 лв. 6678 лв. 5958 лв.
 
 
Цената включва: 
 • Самолетен билет София – Лима – София с включен 1 брой багаж от 20 кг с КЛМ;
 • Летищни такси;
 • 9 нощувки в Перу /3 в Лима, 1 в Пуно, 1 в Арекипа, 1 в Чивай, 2 в Куско, 1 в Урубамба/
 • 1 нощувка в Амстердам за дата 13.11.22г
 • 9 закуски;
 • 8 вечери;
 • Вътрешен полет Лима – Куско; Хулиака – Лима;
 • Летищни такси за вътрешните полети с включен 1 брой багаж от 20 кг;
 • Всички трансфери по програмата;
 • Обиколка на Лима;
 • Обиколка на Арекипа;
 • Екскурзия до каньона Колка/ Круз дел Кондор;
 • Обиколка на Куско;
 • Влак до Агуас Калиентес;
 • Влак до Куско;
 • Екскурзия до Свещената долина;
 • Разглеждане на Мачу Пикчу;
 • Местни лицензирани екскурзоводи на английски език;
 • Водач-преводач от агенцията по време на цялото пътуване при минимум 14 записани туристи;
 • Медицинска застраховка с лимит 10 000 евро и покритие за COVID на ЗД Евроинс.
Цената не включва: 
 • Входни такси за посещаваните обекти, заплащат се задължително от България– 200 лева;
 • Обяди и напитки по време на храненията;
 • Допълнителни услуги, не включени в описанието на програмата;
 • Лични разходи;
 • Оскъпяване на медицинска застраховка за лица над 69г. – 25 лв.;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт;
 • Застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 60г;
 • Такса обслужване за екскурзоводи и шофьори по 5 долара на човек на ден;
 • PCR тест или друг вид тест за влизане на територията на Перу или транзитните Нидерландия/ Франция.

 
Резервация: 
• Депозит, в размер на 2500 лева
• Доплащане до 30 дни преди отпътуване
• Предоставяне на копие от паспорт валиден мин. 6 месеца след датата на връщане
 
Допълнителна информация :
• Безвизов режим за български граждани
• Няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране преди влизане в страната;
• Тази екскурзия е препоръчителна за хора в добро здравословно състояние, без проблеми в дихателната и сърдечно-съдовата система.
• Агенцията си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове;
• Агенцията си запазва правото да променя реда на екскурзиите.
• Офертата важи при минимум 15 туриста;
• Необходими документи за пътуване – задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия
 
 
ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
KL3076 13NOV  SOFAMS          0700 0900   
KL 743  13NOV  AMSLIM           1235 1915  
KL 744  22NOV  LIMAMS           2115 1525+1 
FB 462  24NOV  AMSSOF           1020 1400  
Полетното разписание е в местно часово време.
 
ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:
• Lima: Hotel Vila Santa или подобен
• Arequipa: Hotel Conquistador или подобен
• Colca: Hotel Kuntur Wassi или подобен
• Cusco: Hotel Inkarri или подобен
• Sacred Valley: Hotel Iskay или подобен
• Puno: Hacienda Plaza De Armas или подобен 
• Amsterdam: Ibis Schiphol Amsterdam Airport или подобен
 
Срокове за анулации и неустойки:
• От деня следващ деня на подписване на договора до 90 календарни дни преди датата на тръгване– глоба в размер на 100 лв на турист + сумата за вече издадения самолетен билет.
• От 89 до 60 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит. 
• От 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване; 
• Под 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване; 
• Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт
• Застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 60г
Новини